0:00

Trei locuințe au fost în pericol să se facă scrum, în urma unui incendiu, care a izbucnit la un adăpost de animale. Evenimentul a avut loc pe 30 octombrie, în jurul orei 00:45. Atunci pompierii au fost înștiințați prin apel la 112, fiind solicitați în comuna Săvinești. Au intervenit forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Roznov cu o autospecială de stingere, dar și voluntarii de la SVSU Săvinești. La ajungerea acestora incendiul se manifesta la un adăpost pentru animale și la o magazie ce făceau parte dintr-o construcție în formă de U și la o bucătărie de vară cu posibilitatea propagării la trei locuințe.

Intervenție dificilă la un incendiu de proporții, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea incendiului și îndepărtarea pericolului de propagare la locuința corp comun cu anexele la care se manifesta incendiul și la celelalte două locuințe învecinate (dintre care una P+1). Din interiorul anexelor au fost evacuate trei butelii care prezentau risc de explozie“, anunță ISU Neamț.

Intervenția a durat aproximativ trei ore. Au ars 100 mp din acoperișul construcției în formă de U (ce era din astereală din lemn și acoperit cu tablă), 70 mp din acoperișul bucătăriei de vară scule electrice, o betonieră, 10 baloți de fân, 3 mc de lemn, 500 kg de cereale, un frigider, o mașină de spălat haine și alte bunuri materiale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric. (G.M.)

Articolul precedentAtac de panică de la foc
Articolul următorMort în locuință la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.