350 de euro, 15.000 de euro sau 119.000 de euro. Atât costă să preiei o afacere despre care cel care o vinde dă asigurări că e profitabilă. Practica de a-ţi vinde ideea de business pe internet nu a ocolit nici judeţul Neamţ. Site-urile de profil abundă în astfel de anunţuri: oamenii de afaceri vând de la francize în patiserii până la microferme sau ateliere auto.  Alcătuind o listă crescătoare în funcţie de preţ, cu 350 de euro puteţi cumpăra o societate care are ca profil formarea profesională în domeniul IT:

* “Vând societate IT din Piatra-Neamț. Fără datorii, fără angajați, fără mijloace fixe, neplătitoare de TVA, cu documentele și bilanțurile predate la zi, fără contracte în derulare, fără litigii, cu taxele și impozitele achitate la zi. Oferim spriijin și instructaj cumpărătorului.”

* “Vând SRL Neamţ – 3.000 de euro. Activitatea principală: comerț cu amănuntul al materialului lemnos, al materialelor de construcții și al echipamentelor sanitare. Taxe și impozite plătite la zi, are creanțe de încasat.”

* “Cesionez societate comercială pe profit, în Târgu-Neamț, înființată în anul 2008, fără datorii bancare, fără leasinguri, cu o cifră de afaceri de circa 200.000 lei/an. Tipul afacerii: bar-cafenea-club-lounge.”

* “Broker de asigurări din Piatra-Neamț vând parțial (12.000 de euro) sau integral (20.000 de euro) pachetul de acțiuni, echipă la nivel național, examinată și acreditată CSA-IMA, profil sănătos, fără incidente ori datorii, pe profil.”

* “Ofer franciză de tip patiserie, fast-food, cofetărie cu un nou produs, un desert pe bază de iaurt 100% natural. Oferim sprijin și instructaj cumpărătorului, suntem dispuși să vindem și în rate. Preț 15.000 de euro.”

* “Vând pensiune turistică 6 camere, 7 băi, spațiu total de 250 mp construiți+terasă, foișor, spații de depozitare. Este amplasată în Tarcău, județul Neamț, într-o zonă liniștită. Avem vad și clientele formată. Există în zona și posibilități de extindere, teren generos, curte amenajată. Preț 119.000 de euro.”

Cât priveşte activitatea firmelor din judeţul Neamț, în anul care tocmai s-a încheiat, situaţia întocmită la nivelul Oficiului Registrului Comerţului arată că numărul înmatriculărilor de societăţi cu răspundere limitată, întreprinderi individuale sau de persoane fizice autorizate a fost de 2.026 de unități, în scădere cu aproape 4% față de anul 2012. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ – COMUNICAT
Articolul următorBugetul orașului Târgu-Neamț supus dezbaterii publice