Dezbaterea publică a bugetului şi listei de investiţii a oraşului Târgu Neamţ pe anul 2020 a suscitat interes de data aceasta, spre deosebire de anii anteriori, când la dezbatere se prezentau maxim 5 cetăţeni.

Joi, 6 februarie, la Casa Culturii „Ion Creangă” au fost prezenţi zeci de cetăţeni, alături de conducerea primăriei reprezentată de primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei şi city-managerul Geanina Fedeleş. În sală au participat şi consilieri locali, directori de şcoli şi de societăţi subordonate Consiliului Local, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile cu aspiraţii politice.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea de către primarul Daniel Harpa a principalelor cheltuieli şi investiţii pe acest an, pe un buget estimativ de 34,746,300.00 de lei, din care cheltuieli curente funcţionare de 7,635,700.00 lei, cheltuieli de personal 6,718,000.00 lei, bunuri şi servicii de 917,700.00 de lei.

Edilul a mai dat citire şi unor propuneri venite din partea cetăţenilor, pe partea de investiţii, cum ar fi realizarea unui mijloc de transport spre Cetate, amenajarea unor spaţii de recreere pentru tineri, amenajarea unei promenade la poalele pădurii de sub Cetate, construirea de piste pentru biciclete, realizarea unui ştrand şi amenajerea parcului Cetate, crearea unui parc de panouri fotovoltaice, construirea de eoliene şi altele.

Una dintre intervenţiile celor prezenţi în sală a fost şi cea a lui Vlad Peiu Pantelimon, care, alături de de un grup de tineri dotaţi cu o cameră video şi un trepied a dorit să-l ia la întrebări pe primar, cu privire la mai multe subiecte, printre care banii alocaţi echipei de fotbal şi investiţiei în noul gard de la parc Cetate. Făcându-se referire la faptul că jucătorii echipei de fotbal Ozana iau masa la Hotel „Victoria”, primarul Daniel Harpa a considerat să răspundă zâmbind, tot cu o ironie: „Da, mănâncă la asociatul meu. Nu? Administratorul acestui hotel este unul dintre sponsorii echipei, iar jucătorii mănâncă şi la acest restaurant, dar şi la alte restaurante din oraş, ai căror patroni sunt sponsori ai echipei”.

Cu privire la noul gard al parcului Cetate, primarul a recunoscut că dacă ar fi prezentat public mai întâi proiectul, nu s-ar fi ajuns la isteria din mediul online, cu privire la necesitatea unui gard care să împrejmuiască parcul. De altfel, edilul l-a şi invitat pe mai tânărul Vlad Peiu Pantelimon să aibă o întâlnire cu proiectantul proiectului de împrejmuire a parcului Cetate, pentru a se edifica asupra detaliilor.

Consilierul local PNL, Maria Vrînceanu a intervenit: „Trebuie să recunosc că astăzi am avut privilegiul să văd proiectul ce mi-a fost arătat de domnul proiectant. Şi mi-am schimbat părerea despre proiect, nu este cum mi-am imaginat eu că este doar o tablă aruncată. A fost o sincopă de comunicare. Orice proiect ar trebui prezentat înainte, ca să nu se mai ajungă aici”.

C.T. STURZU

Articolul precedentUn copil din Roman a murit din cauza gripei, la Iași
Articolul următorBolnavii cu hepatită au acces, din nou, la tratamentul fără interferon
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.