Ga Pro Co Chemicals Săvineşti ar putea reporni producţia de la începutul lunii viitoare. În acest sens, actualul director al Viromet Victoria (judeţul Braşov), Nicolae Jianu, va fi detaşat în Neamţ.

„Va porni şi Ga Pro Co Chemicals Piatra Neamţ, care este în revizii. Pentru acest lucru, dl. director Jianu, de la Viromet, va fi detaşat la Piatra Neamţ. De la 1 martie 2020, director general la Viromet va fi ing. Dorin Popa, care-l va înlocui pe Nicolae Jianu”, a declarat Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, pentru „Monitorul de Făgăraş”.

Nicolae JIANU FOTO: „Monitorul de Făgăraş”

Din grupul Interagro fac parte combinatele chimice Chemgas  Slobozia, Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, Donau Chem Turnu Măgurele, Amurco  Bacău, Viromet Victoria şi Nitroporos Făgăraş. „Avem un grafic pentru producţia de îngrăşăminte chimice la toate  combinatele din grupul nostru”, a mai spus Ioan Niculae.

Situaţia combinatului Viromet Victoria este însă departe de a fi una roză, acesta intrând în insolvenţă, la începutul acestui an, iar obligaţiile restante la bugetele de stat se ridicau, în septembrie 2019, la 25.905.652 lei. Pe lângă acestea, există şi restanţe salariale importante:

(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentHangu: Tânăr strivit de buldoexcavator
Articolul următorFOTO: Petricani – S-au „ars” de subvenții, incendiu întins pe 50 hectare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Mai intai sa verifice daca au ce mai porni la Savinesti.A fost prea mare bataia de joc fata de cei ce au lucrat si au pazit combinatul.Majoritatea pensionarilor care au lucrat au peste 7o ani si nu mai pot alerga prin instalatie.La fel de imbatranita este si instalatia.Pe langa imbatranire se pune si problema lipsei unor componente si piese.lA PLECAREA DE LA COMBINAT FIECARE S-A DESCURCAT CUM A PUTUT.Singurul care nu s-a descurajat a fost Gelu Muraru de la cantina.Ideal ar fi sa mai poata fi repornit combinatul dar lupta va fi dura.

Comments are closed.