dosar transferuri

”Dosarul Transferurilor” a lămurit problema candidaturii lui Gică Popescu la șefia FRF. El a fost condamnat definitiv la 3 ani și o lună cu executare, pentru evaziune fiscală și, conform statului FRF, nu mai poate candida la șefia forului fotbalistic. În aceste condiții, voturile nemțenilor vor merge, cel mai probabil, către Vasile Avram, fostul purtător al ecusonului FIFA, puternic susținut de AJF Neamț, datorită personalității lui Ioan Costin Toma.

Gheorghe Chivorchian, conform ultimelor estimări, dacă își va negocia atent voturile, poate deveni noul secretar general al FRF în locul lui Adalbert Kassai. ”Dosarul Transferurilor” zguduie din temelii lumea fotbalului românesc, întrucât toți inculpații au primit închisoare cu executare: George Copos – 3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni, Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni, Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni, Gică Popescu  3 ani şi o lună, Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni.

Toți sunt obligați ca, în termen de 24 de ore, să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție. Oameni, care până mai ieri, păreau intangibili în lumea lor, sunt astăzi nevoiți să vorbească familiilor o dată pe lună. În acest moment, firma de impresariat a fraților Becali este pe cale de a-și pierde cei mai buni fotbaliști, iar Ana Maria Prodan își trăiește zilele de glorie.

Pe de altă parte, zona de influență a lui Jean Pădureanu, în ceea ce privește așa-numita Cooperativă din fotbalul românesc, este astăzi doar un vis urât. Până și MM Stoica, cel ce a declarat abia ieri că îl susține pe Gică Popescu la șefia FRF, pentru a capacita voturile din zona capitalei și a județului Ilfov, a fost scos din fotbal pe ușa din dos, fiind condamnat cu executare, după ce la un moment dat pretindea că faptele i s-au prescris.

Surpriză, însă! Conform noului Cod Penal, faptele contra statului nu se mai prescriu! MM Stoica, nu numai că nu are drept de vot, dar va trebui să lase locul lui Vasile Argăseală în privința reprezentantului clubului Steaua în adunarea FRF de pe 5 martie, asta în cazul în care Gigi Becali va dori să delege pe cineva la vot. Cum Argăseală este fost arbitru, din generația lui Vasile Avram, puneți poza fostului purtător al ecusonului FIFA în locul lui Mircea Sandu și veți avea fotografia noului președinte al FRF. Unul care, nu întâmplător, a făcut o declarație uluitoare zilele trecute. Întrebat fiind care va fi prima măsură pe care o va lua dacă va fi ales președinte FRF, Avram a spus: ”Îl scot afară din arbitraj pe fiul meu”.

Surprizele din fotbalul românesc continuă! (C. SOROCEANU)