Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț găzduiește sâmbătă, 1 februarie, între orele 10:00-12:30, în holul principal al bibliotecii, întâlnirea grupului „Semințe cu suflet”. Acesta este format din persoane din toată ţară, pasionate de agricultură fără utilizarea substanțelor chimice de sinteză. Un astfel de eveniment este organizat în premieră la Piatra-Neamţ. Doamna Rodica Meirosu, din Buzău, sufletul și inițiatoarea acestor manifestări, este mereu prezentă, cu o mare varietate de semințe.

„Scopul acestor evenimente este de a asigura oricărui cultivator, amator sau cu experiență, accesul la semințe curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză,  reproductibile.  Oricine este liber să solicite, oricine este liber să ofere, fără condiții de schimb. Dacă vă încântă ideea de a primi, dar nu vă simțiți bine fără a oferi și dv. ceva,  oricine poate participa ca donator, oricât de puține semințe sau plante ar avea! În cadrul acestor evenimente nu se vând semințe, plante și nici nu se promovează cumpărarea acestora. Se insistă asupra pericolelor reprezentate de utilizarea substanțelor chimice de sinteză și se oferă celor interesați informații detaliate”, precizează organizatorii. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGeneralului Ioan Nițică i s-a făcut rău în ședința de bilanț, a fost dus la Institutul Oncologic Iași
Articolul următorDiplomă de apreciere pentru prof. Eusebiu Popa, mentorul „Mâtzelor Negre”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.