În anul 1985, grupa de handbal a profesorului Otto Heel, de juniori unu, de la CSȘ nr. 1 Piatra Neamț, a dat ”lovitura”, câștigând în premieră cununa cu lauri. A fost prima medalie de aur cucerită de școala pietreană, care, ulterior, și-a îmbogățit palmaresul cu noi și noi distincții. Turneul final a avut loc la Târgoviște, iar în ultimul act Adrian Roșescu, Adrian Ștot, Cristinel Bursuc și compania au învins echipa similară a clubului din Baia Mare.

old boys (1)Sâmbătă, 25 iulie, în sala polivalentă, o parte dintre jucători împreună cu remarcabilul profesor Otto Heel au celebrat marea victorie din urmă cu 3 decenii, prin organizarea unor meciuri de copii, juniori, seniori și old-boys. Evenimentul s-a bucurat de succes, un număr însemnat de spectatori fiind părtași la recitalul campionilor de altădată. S-au aflat iarăși pe terenul de joc: Emil Pristavu, Adrian Ștot, Cristinel Bursuc, Adrian Roșescu, Daniel Toma, Alen Hartman, Ionel Văduva, Geany Marinescu, Iulian Crăciun, Florin Pitariu, Cristinel Fermeșanu, coordonați, la fel ca acum 30 de ani, de tehnicianul Otto Heel, personalitate marcantă a handbalului românesc. Adrian Roșescu (declarat cel mai bun jucător al turneului final din 1985) a venit tocmai din SUA de trei ori în ultimii 4 ani, Cristinel Fermeșanu din Franța, unde este arbitru de handbal, iar Adrian Ștot a sosit din Luxemburg unde antrenează selecționata masculină a acestei țări. Profesorul Otto Heel a ajuns tot din Ducat. Începând cu viitorul sezon, apreciatul tehnician se va ocupa de pregătirea unei echipe feminine după două sezoane petrecute la gruparea masculină Handball Esch.

old boys (2)* prof. Otto Heel: ”Sunt foarte emoționat. Rezultatul din 1985 a fost o surpriză pentru toată lumea. Nu eram favoriți, existau centre mai mari, cu pretenții la Brașov, București, Baia Mare. Eram cunoscuți însă nu porneam cu prima șansă. Totuși am câștigat și am fost foarte fericiți cu toții”.

* Adrian Ștot: ”Mi-am construit viața în jurul handbalului. Ne simțim la fel de bine împreună la fel ca în urmă cu 30 de ani. Meritul e al domnului profesor Heel care a știut să ne formeze, așa ca frații”.

old boys (3)* Adrian Roșescu : ”Întotdeauna e o plăcere să fim din nou împreună. Am fost ca o familie. E emoționant. Parcă alaltăieri am câștigat medalia de aur la Târgoviște. Distanța dintre noi nu contează. Eu am plecat cu familia în SUA în 1987 și în ultimii 4 ani am venit de trei ori la Piatra Neamț pentru a mă revedea cu foști colegi de echipă”.

* Cristinel Fermeșanu: ”Eu sunt câștigător al titlurilor naționale la juniori în anii 1986 și 1987. Ne bucurăm nespus că ne revedem. Am fost foarte uniți. Nu ne vine să credem că au trecut atâția ani”.

* Daniel Toma: ”Pe vremea noastră titlul național se câștiga cu tone de transpirație, sacrificii și multă dăruire. Am fost cei mai buni dintre cei buni. E meritul domnului profesor Heel care a știut să ne capaciteze”. (Ana MOISE)

Articolul precedentSpitalul Roman va avea șef prin concurs!
Articolul următorANI: Fost consilier judeţean, descoperit incompatibil!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.