0:00

Un instructor auto a fost exonerat de răspundere penală într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influență. Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au dispus achitarea pe motiv că fapta nu există. În același dosar, un bărbat care a urmat cursurile școlii de șoferi cu acel instructor, a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență. Și pentru acesta judecătorii au dat aceeași soluție.

Faptele ar fi avut loc în perioada august-octombrie 2019, când instructorul ar fi primit de la elevul său suma de 800 de euro, după ce ar fi pretins că are influență asupra unor funcționari din cadrul SPCRPCÎV Neamț, care ar facilita promovarea în mod fraudulos de către elev a probei practice a examenului pentru permisul de conducere.

Instructor auto achitat pentru trafic de influență, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin probe s-a stabilit cu certitudine că bărbatul a urmat cursurile școlii de șoferi la instructorul cu pricina, ar fi căzut de mai multe ori proba teoretică, iar când a trecut, a picat la proba practică de două ori. Totuși, nu s-a putut stabili exact remiterea banilor, iar instanța a reținut că “materialul probator nu susține ipoteza vehiculată în actul de sesizare, respectiv plata acestei sume de bani în schimbul promisiunii de a se interveni pe lângă agenții de poliție examinatori“, conform deciziei Tribunalului Neamț.

Conform aceleiași surse: “A interpreta convorbirile purtate de inculpatul (…) în sensul dorit de (…), în condițiile în care nu există alte elemente probatorii care să susțină ipoteza predării unei sume de bani în schimbul promisiunii de a interveni înseamnă a forța înțelesul acestor convorbiri, deși nu se face dovada certă a unei “promisiuni“ din partea inculpatului (…)“. Așa stând lucrurile, ambii acuzați au fost achitați. (G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Vânători-Neamț: Șofer căutat de poliție
Articolul următorCod galben de ploi, ninsoare și viscol în Neamț și Bacău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.