liceu borcaÎn plin scandal legat de tentativa de fraudare a examenului de bacalaureat, dascălii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” Borca riscă să fie sancționați de Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Inspectorii școlari spun că au purtat discuții cu reprezentanții unității școlare și că în funcție de rezultatele anchetei polițiștilor, dacă este cazul, se vor aplica sancțiuni tuturor celor care au fost implicați în acest episod. „Doar la nivel de discuții, pot să vă spun că am vorbit cu directorul unității de la Borca și acesta a spus că nu crede că e vorba de o implicare a cadrelor didactice. Directorul pare surprins de tot ce se întâmplă acolo. Noi, deocamdată, nu putem face altceva decât să așteptăm rezultatele anchetei. Vă dați seama că, dacă se descoperă că sunt persoane din cadrul școlii care au fost implicate în acest incident vom lua măsuri”, a precizat Stan. Mai mult, inspectorul este de părerea că măsura aplicată de ministrul Educației de a duce lucărirle spre corectare în alt județ este una bună, dar nu suficientă. „Până la urmă, îngrijorarea mea rămâne față de modul în care sunt supravegheate, monitorizate sălile de examen. Este o bună măsură aceea că lucrările sunt corectate în altă parte, dar ne trebuie cred că mai mult de atât. Este important ca lucrurile să se desfășoare în condiții normale în sălile de examen”. Precizăm că, la centrul de examinare Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Borca, ieri, 1 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului polițiștii nemțeni au descoperit asupra a 4 candidați mai multe telefoane și căști. Absolvenții de liceu au fost eliminați din examen, iar cazul este anchetat de poliție. (M. TEODORO

6 COMENTARII

 1. Stau și ma gândesc, ca un prost, CE PILE ARE DIRECTORUL DE LA BORCA, de scăpa basma curata din toate scandalurile și învârteli în care e implicat???? Acum- Examenul de bacalaureat, în septembrie- examenele de diferența, de când e în această funcție- angajări ciudate….( SOȚIA VICEPRIMARULUI- pe postul de laboranta, post blocat de o perioada, de altfel…fără concurs,bineînțeles ; soția unui agent de politie ; nora altui agent de politie…) Nu vreau sa mai amintesc și de banii de protocol strânși! Suma?? 50 RON de elev. Chiar el nu știe nimic niciodată??? Chiar el iese basma curata din toate??? Domnule inspector general, chiar nu luați nicio măsură???

 2. Domnule Cineva se vede ca-l urâti pe domnul director.Ma întreb acum văzând că stiti asa multe nu cumva aveti vreo legătură cu toata mocirla de ieri?Domnul director chiar se străduie pt acest liceu.Lăsati-l în pace.

  • Nu,doamna, eu sunt cam departe de acea localitate,ca sa am de -a face cu întâmplările de la Borca! Dar mai citesc presa, mai discuți la telefon cu vechi prieteni și colegi, mai citești comentarii….și afli lucruri care te mira! Eu am o părere extraordinara despre Liceul ” M. Sadoveanu “, despre cadrele didactice care lucrează în cadrul acestei instituții și despre copiii care învață acolo! Așa că,v- as ruga sa nu mai pierdeți timpul cu presupuneri nefondate! Și ceea ce s- a petrecut la Borca,a fost o întâmplare, nu o mocirla! Așa a fost sa fie, oriunde se poate întâmpla! Urăsc fuga de responsabilitate și lașitatea oamenilor din funcțiile de conducere! Atâta tot!

 3. domnule cineva ai tu impresia ca un director are putere sa deblocheze un post si colac peste pupaza sa mai si angajeze pe cine vrea el pe acel post? vad ca multi nu mai puteti dormi noaptea de grija scolii pe care de fapt nu o respectati, un lucru as vrea sa mai stiti, daca Liceul Borca ar fi avut dintotdeauna doar directori asa cum este cel actual atunci ar fi fost muuuuult mai bine cotat, corectitudinea acestui OM nu poate fi pusă nicicum la indoiala, va asigur.

  • Costele fiecare director a muncit la acest liceu nu numai actualul. Tot respectul pentru munca lor, a tuturor. Am tot respectul pentru acest liceu chiar daca l-am absolvit cu peste 10 ani in urma. A a dat oameni de valoare . Din pacate directorul acesta daca ar fi scos posturile la concurs asa cum a facut cu postul de informatician – singurul post scos la concurs – am vazut anunturile puse pe site-ul scolii si cablul din comuna, atunci Cineva nu avea cum sa mai faca comentariul de mai sus.
   A vazut cineva pe cablul comunei sau pe site-ul scolii posturile de laborant, bibliotecar, secretar SCOASE LA CONCURS ? eu nu le-am vazut … atunci cum au ajuns toate aceste doamne sa fie angajatele acestui liceu ? ele de unde au stiut ca sunt posturi libere ? cu siguranata primaria are legatura … toate drumurile duc la primarie …. si acolo s-au facut multe, multe angajari …. a stiut cineva ? NU!
   Foarte bine ca au fost dati afara elevii din examen ! Ei stiau ca nu au voie cu telefoane. Le-au avut la ei cu casti cu tot ca sa fraudeze. e posibil sa le fi mers treaba la prima proba si au incercat si la a doua.

   • Din ce cunosc eu, posturile de care vorbiți, cu exceptia celui de informatician sunt pe durată limitată, fiind supliniri ale persoanelor aflate în concediu de maternitate. Nu poti scoate un post la concurs, sa-l ocupe cineva iar în luna următoare să te trezesti cu titularul postului ca renunta la concediul de maternitate si vine la post. Au facut multi directori lucruri de valoare, dar unele lucruri se degradaseră în ultima vreme si conducerea actuală a incercat sa le remedieze. În ce privește elevii eliminați, prostia lor pe care o vor plăti, totuși aceste lucruri nu au fost incurajate de actuala conducere ci dimpotrivă.

Comments are closed.