regiunea-nord-estReprezentanții Ministerului Educației au cerut mai multor inspectorate școlare rapoarte privind modul cum au soluționat acestea cererile pentru transferurile speciale destinate elevilor înscriși la licee. Ministrul Câmpeanu a declarat că, în câteva județe, există suspiciuni de fraudă, însă ancheta este departe de final. Dintre județele Moldovei, Suceava și Neamț sunt fruntașe la cereri, dar și la avizarea favorabilă a acestora. În Suceava, din 523 de cereri, 326 au fost acceptate, iar în Neamț, din 240 de cereri, nu mai puțin de 160 au primit aviz favorabil. Surprinzător, doar Suceava a fost amintit ca județ cu probleme, în condițiile în care, în Neamț, mai existau și antecedentele unui bacalaureat, încununat cu frauda de la Târgu Neamț.

Bacău: 4.089 de elevi repartizați. Potrivit prof. Theodora Șotcan, inspector școlar general adjunct al IȘJ Bacău, Ministerul Educației nu a solicitat un raport cu privire la situația transferurilor. „În județul nostru, au existat 39 de solicitări, din care 38 au primit aviz favorabil”.

Botoșani: 3.061 de elevi au fost repartizați în licee. La momentul redactării articolului (ora 13 – n.r.), niciun reprezentant al inspectoratului nu a fost de găsit. O persoană de la secretariatul instituției ne-a precizat că inspectorul școlar general, prof. Mihaela Huncă, și purtătorul de cuvânt Ciprian Manolache sunt în concediu. Nici inspectorul școlar general adjunct Dragoș Cristea nu a putut fi contactat, deoarece, la ora menționată, nu era în inspectorat.

Iași: 5.128 de elevi au fost repartizați în licee. Au fost 104 solicitări, din care 71 au primit aviz pozitiv. În cazul acesta, reprezentanții Ministerului Educației au venit și cu un răspuns. Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar, a spus că soluționarea cererilor a fost făcute în conformitate cu legea.

Neamț: 3.594 de elevi au fost repartizați în licee. Nu mai puțin de 240 de cereri au fost depuse pentru transfer. În 160 de cazuri, au fost și aprobate. Potrivit inspectorului școlar general adjunct Elena Laiu, cererile au fost soluționate în acord cu metodologia.

Suceava: 5.651 de elevi au fost repartizați în licee. Aici, potrivit reprezentanților IȘJ Suceava, au fost depuse 523 de cereri, mai bine de 326 fiind avizate favorabil.

Vaslui: 3.014 elevi au fost repartizați la licee. Potrivit prof. Maria Ciulei, inspector școlar general adjunct al IȘJ Vaslui, au fost depuse 40 de cereri, din care cam 30 au soluționate favorabil.

Detalii puteți afla aici, aici și aici.

(M. TEODOROF)

Articolul precedentAdversari tari pentru Ceahlăul: Farul şi Rapid, în primele trei etape! Vezi tot programul!
Articolul următorOAMENII TIMPULUI, lansare oficială la CERNĂUŢI GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.