Un bărbat de 55 de ani, din Satu Mare, care era urmărit național, a fost prins de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț în colaborare cu cei de la Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Mircea Sabin Sas a fost condamnat de Judecătoria Oradea la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, de la executarea căreia bărbatul se sustrăgea.

În baza art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplic.art. 41 al.1 şi art.43 al.5 Cod penal condamnă pe inculpatul SAS MIRCEA SABIN pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune la o pedeapsă de: 1 an 6 luni închisoare. În baza art. 322 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 41 al.1 şi art.43 al.5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă de: 9 luni închisoare În baza art. 38 al.1Cod penal, art.39 al.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele de mai sus, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an 6 luni închisoare la care adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 9 luni zile închisoare, inculpatul Sas Mircea-Sabin urmând să execute pedeapsa rezultantă de: 2 ani 3 luni închisoare în regim de detenţie În baza art.19, 397 al.1 Cod procedură penală cu referire la art.1357 Cod civil obligă inculpatul la plata sumei de 1300 lei în favoarea părţii civile Alafi Cristina şi la plata sumei de 1000 lei în favoarea părţii civile Cârpaciu Samuel. În baza art. 25 alin. 3 Cod procedură penală, dispune anularea ca fiind fals contractul de închieriere încheiat la data de 23.05.2019 între Cizmas Gheorghe şi Cîrpaciu Samuel şi confiscarea acestuia în favoarea statului (filele 51-52 dos.u.p.)”, a decis instanța.

Mircea Sabin Sas a pretins că este proprietarul unui imobil din Oradea, pe care nu-l deținea de fapt, și a încheiat două contracte de închiriere, solicitând plata chiriei în avans pentru două luni. La întocmirea contractelor s-a folosit de alt nume, așa că a fost cercetat și judecat atât pentru înșelăciune, cât și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

C.M.

Articolul precedentScandal de Paște la Văleni 2: o femeie de 60 de ani și un tânăr, bătuți în casă
Articolul următorAutorul crimei din Mărăței a fost reținut