reclama autocenter

100 de nemțeni au căzut pradă unui așa-zis reprezentant al unei asociații care le-a propus să participe la un pelerinaj, pentru care au plătit 28.000 de euro în total. Pelerinajul nu a fost organizat niciodată, iar oamenii au rămas cu banii luați. Principalul suspect este un bărbat de 58 de ani, din Alba Iulia, care acum este cercetat de IPJ Alba, potrivit informațiilor furnizate astăzi, 3 noiembrie, de instituție.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat, ieri, 2 noiembrie, 2 percheziţii, în municipiul Alba Iulia, în cadrul dosarului penal deschis pentru înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat, de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant ai unei asociații, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din județul Neamț, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj, pentru peste 100 de pesoane, care nu a mai avut loc și a refuzat restituirea banilor.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă, în vederea continuării verificărilor”, precizează IPJ Alba într-un comunicat de presă.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Angela Croitoru

Articolul precedentTânără dispărută din Ștefan cel Mare
Articolul următorInstruirea în mediul online
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.