Școala Gimnazială “Elena Cuza” din Piatra Neamț este gazda primei întâlniri a profesorilor implicați în proiectul Erasmus+ KA229 “Schimb internațional pentru inovare în interiorul și exteriorul organizației”. Acest proiect, axat pe schimburi de experiență și bune practici menite să inoveze procesul educativ, înseamnă 29 de mobilități la care, în primul an, iau parte profesorii, urmând ca la cele de anul viitor să fie incluși și elevii.

scoala elena cuza erasmus 3Delegațiile formate din câte trei profesori de la școlile partenere din Slovenia, Croația și Spania au ajuns de duminică la Piatra Neamț și începând de luni au participat la programul activităților ce sunt organizate de școala „Elena Cuza” în acest proiect. Oaspeții au fost întâmpinați tradițional, cu pâine și sare, de un grup de profesori și elevi.

scoala elena cuza erasmus 1“Luni dimineața a fost prima întâlnire la școală, timp în care s-a făcut schimb de cadouri, s-a vizitat școala și grădinița «Veronica Filip» și a fost organizată prima activitate pentru schimbul de informații, cunoașterea membrilor delegațiilor participante și consolidarea relațiilor de comunicare. Întâlnirea de luni dimineața s-a dovedit a fi una foarte reușită, partenerii străini sunt dornici să cunoască orașul și să exploreze potențialul de colaborare în plan didactic și de comunicare între toate echipele participante”, a declarat prof. Dumitru Letos, directorul Școlii Gimnaziale “Elena Cuza”.

scoala elena cuza erasmus 2Prima zi s-a încheiat cu un tur al orașului pentru cei 12 profesori parteneri, însoțiți de câțiva profesori gazdă. Săptămâna aceasta se derulează prima parte a proiectului, în care sunt implicați profesorii celor 4 școli. Sunt programate zilnic work-shop-uri pentru stabilirea căilor de realizare a obiectivelor, a temelor și responsabilităților fiecărei echipe partenere, în cadrul temei centrale destinată inovării didactice cu ajutorul tehnologiei informatice.

scoala elena cuza erasmus 4Rolul Școlii Gimnaziale “Elena Cuza” este de a crea modele de lecții și teste virtuale prin intermediul TIC, la care iau parte 25 de cadre didactice de aici. Rezultatul final al proiectului “Elena Cuza” este platforma electronică realizată pentru crearea acestor modele de lecții, teste și care va fi folosită de toți partenerii proiectului. Astăzi, 14 noiembrie, cei 12 profesori de la școlile partenere sunt așteptați în vizită oficială la primarul de Piatra Neamț. (C.I.)

Articolul precedentMarți, 13… Două incendii în “Ziua Informării Preventive”
Articolul următor30 de zile arest la domiciliu pentru tentativă de viol
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.