Marți, 13 noiembrie, când ISU Neamț a marcat „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”, în două localități din judeţ au avut loc două incendii, ambele pornite de la coșurile de fum.

Potrivit pompierilor, „marți, 13.11.2018, la ora 07.53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Talpa, comuna Bârgăoani. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a stins incendiul. În urma evenimentului au ars: cca 3 mp perete și cca 1 mp planșeu construit din șipcă și lut. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost Coș fum neprotejat termic”.

Tot marți, 13 noiembrie, „Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu la un coş de fum în satul Cut, comuna Dumbrava Roșie. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea din coșul de fum necurăţat”. (I.Ș.)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI O nouă etapă cu echipe de Liga a V-a
Articolul următorInovație în educație la Școala „Elena Cuza” Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.