dacian ciolos 01Dacian Cioloş ne anunţă primele “bucurii”.

Potrivit programului de guvernare dat publicităţii, premierul desemnat propune mandate de 5 ani şi pentru parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, primari, pe lângă cel al preşedintelui, care este legiferat deja.

Dacian Cioloş anunţă revenirea “urgentă” la alegerile locale în două tururi şi comasarea tuturor alegerilor, inclusiv a celor europarlamentare.

Nu se explică cum se va face acest lucru, dar probabil că scrutinurile din România vor fi aliniate la cel pentru Parlamentul European, care, totuşi se derulează la 4 ani.

De asemenea, nu e clar cum poate amenda Guvernul legea adoptata de Parlament: printr-un nou proiect de lege sau prin ordonanţă de Urgenţă.

Dacian Cioloş mai propune eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numărului de semnături pentru independenți, posibilitatea asocierii unor independenți pe liste pentru consiliile locale, facilitarea creării de secții de votare pentru diaspora, acolo unde există o prezență semnificativă a cetățenilor români. (ZCH NEWS)

Articolul precedentArestări în dosarul jocurilor de noroc
Articolul următorDr. Ioan Lazăr: ”Să ne păzească Dumnezeu de o nenorocire ca aceea de la București”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.