Palatul de justitie Iasi
Curtea de Apel Iaşi

Polițiștii din Vaslui au reţinut, miercuri, 2 noiembrie, un bărbat, pentru care autoritățile din Italia au emis mandat european de arestare, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Acesta (38 de ani) este acuzat de “criminalitate informatică” şi a fost descoperit de oamenii de ordine în municipiul Bârlad.

“Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatică, falsificare de mijloace de plată, falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale, fapte comise pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei și a României. Acesta este bănuit că, în perioada 2014 – 2016, împreună cu alte persoane, ar fi constituit o grupare infracțională organizată, ar fi fabricat și deținut carduri de credit false, ar fi falsificat documente și ar fi comis mai multe fraude informatice”, potrivit IGPR.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii din Vaslui au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – IGPR. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, care a dispus reținerea pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat magistraților Curții de Apel Iași, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCâinii fără stâpân din Bicaz și-au găsit hingherii
Articolul următorSpitalul Județean Neamț: Unitatea Primiri Urgențe angajează. Vezi salariul de ”pornire”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.