La mai bine de 3 ani de la un scandal imens, a cărui primă și rapidă consecință a fost demisia comisarului șef Cezar Filip din funcția de șef al Poliției Piatra-Neamț, ieri, 19 iulie, Ana Maria Tănasa a fost ridicată de polițiști și dusă într-un centru educativ, așa cum a stabilit Judecătoria Piatra-Neamț. Sentința a fost pronunțată pe 23 iunie, dar abia acum a devenit definitivă: ”Aplică inculpatei TĂNASA ANA-MARIA măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, pentru săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi tâlhărie. În temeiul art. 397 alin.(1) C.p.p. raportat la art. 25 alin. 1 C.p., admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ şi obligă pe inculpata TĂNASA ANA-MARIA în solidar cu părţile responsabile civilmente Bozu Gheorghe(condamnat) şi Lefter Elena la plata sumei de 8440,52 lei către partea civilă mai sus menţionată, sumă ce se va actualiza la data plăţii”. Alte două femei în vârstă, care au fost jefuite de Ana Maria Tănasa, nu au avut pretenții de la ea.

Ana Maria Tănasa are la activ, pe lângă numeroase furturi și tâlhării, participarea la două omoruri. În primul a fost victimă un bătrân trecut de 80 de ani, care locuia într-un bloc din zona fostei băi comunale. O gașcă de puradei a intrat peste el în casă şi l-a zdrobit în bătaie să spună unde ţine banii. Omul a fost torturat pur şi simplu, pentru că nimeni nu l-a crezut că nu are economii. Până la urmă, indivizii au plecat cu două ceasuri, unul de masă şi unul de mână, ambele vechi. L-au lăsat pe bătrân agonizând. Doar doi dintre membrii găştii, amândoi trecuţi de 18 ani, au fost arestaţi pentru această crimă. Ana Maria a fost lăsată în libertate şi, peste câteva luni, a intrat, împreună cu un alt criminal, în garsoniera actorului Constantin Ghenescu. A părut foarte ocupată să “studieze” obiectele din locuinţă în timp ce partenerul său îi tăia gâtul proprietarului. Şi de data asta a scăpat. Atunci nu avea încă 14 ani şi n-a putut fi acuzată nici măcar de complicitate.

În momentul de față, Cezar Filip este încă cercetat pentru purtare abuzivă. Dosarul este în lucru la DIICOT Neamț, pentru că implică și partea de acces neautorizat la sistemul informatic din Poliția Piatra-Neamț. În timp ce era pus la dispoziție, Cezar Filip și-a făcut toate documentele pentru a se pensiona din cauza stării precare de sănătate. S-a retras deja din sistem și este în așteptarea deciziei de pensionare.

Ana Maria a ajuns la un centru educativ, în sfârșit, dar în fond ea este o învingătoare. Pentru că după ce-au văzut ce-a pățit șeful care ”n-a respectat procedurile de anchetare a minorilor”, polițiștii din Piatra Neamț au devenit mult mai atenți. Minorii capabili să dea în cap oamenilor pe stradă sunt tratați ”conform prevederilor legale”, cu mare grijă să nu le provoace cineva vreun disconfort, ori vreun motiv să reclame că le-au fost încălcate drepturile. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentMApN a repartizat pe judeţe locurile pentru rezervişti voluntari! Locuri disponibile în Bacău şi Vaslui!
Articolul următor23 iulie, zi hawaiană la Shopping City Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.