0:00

Fenomen rar în gospodăria unui cetăţean din satul Vânători, comuna Vânători-Neamţ: acum trei luni de zile, vaca lui nea Vasile Glodeanu a fătat o viţică fără ochi şi fără coadă. Nea Vasile exclude că ar fi vorba de vreo minune dumnezeiască şi este convins că totul are o explicaţie ştiinţifică.

„Am dus vaca la tauri, dar se pare că s-a prins sămânţa de la un taur din al şaptelea neam de-al ei. Deci viţica s-a aruncat la al şaptelea ei neam. Nu are ochi şi nici coadă. La ambii ochi nu are globul ocular. Are doar pieliţa de deasupra şi genele. De aceea şi la oameni se spune că nu e bine să te căsătoreşti cu veri sau alte neamuri, că ies anomalii la copii. Aşa şi la animale. Asta este explicaţia că viţica s-a născut fără ochi şi fără coadă. Nu vede nimic, săraca. Îi dau lapte cu biberonul numai în locul de ea ştiut. Mai am două vaci acasă. E o explicaţie ştiinţifică, nu e nicio minune de la Dumnezeu”, ne spune nea Vasile Glodeanu.

Despre acest caz am stat de vorbă şi cu George Glodeanu, medic veterinar în comuna Vânători-Neamţ, şi totodată, nepotul proprietarului: „Este o chestie congenitală în acest caz. În comuna noastră au mai fost foarte puţine cazuri când au fost fătaţi viţei fără coadă, dar până acum fără ochi nu au mai fost. A mai fost un caz cu un viţel fătat cu cinci picioare sau un alt viţel cu un ochi în frunte, acesta din urmă într-o comună din județul Suceava”.

C.T. STURZU

 

Articolul precedentMeteorologii anunță ploi însemnate până pe 1 august
Articolul următorFluidizarea traficului în Piatra Neamț continuă cu noi proiecte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie dusă la comisie și încadrată cu handicap de gradul 1, cu însoțitor și pensie.
    Sănu care cumva să o trimită la cerșit. :)))

Comentariile sunt închise.