0:00

Fluidizarea traficului în Piatra Neamț continuă cu noi proiecte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin cauza numeroaselor accidente de circulație, de cele mai multe ori soldate cu victime, autoritățile de la Piatra Neamț au propus construcția a două noi sensuri giratorii și a două treceri pentru pietoni semaforizate, pe strada General Nicolae Dăscălescu.

Proiectele sunt încă în faza de discuții și studii de specialitate, iar până acum s-au stabilit doar zonele unde vor fi amplasate sensurile giratorii și semafoarele cu buton. Este vorba despre intersecția străzii Gen. N. Dăscălescu cu strada Dumbravei și de zona fostului depozit PECO de la ieșirea din Piatra Neamț spre Bacău. Trecerile pentru pietoni vor fi amenajate pe același bulevard, vor fi dotate cu semafoare cu buton, iar una dintre acestea cu siguranță va fi în fața unui corp de clădire ce aparține de Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida.

Nu facem nimic de capul nostru. Decizile de a amenaja sensuri giratorii le luăm în urma unor studii de trafic. Cât privește trecerile pentru pietoni, în acest caz au venit și solicitări de la cetățeni, știți că pe acea porțiune mereu au fost probleme  cu trecerile pentru pietoni. Chiar avem studii de trafic, iar în momentul de față se lucrează la proiectarea sensurilor giratorii” a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

A.H.

Articolul precedentInedit. Vânători-Neamţ: Viţică născută fără ochi şi fără coadă. Galerie foto
Articolul următorPremieră CCI Neamț: 400 ani de istorie într-o inedită expoziție de fotografie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.