pietricica turism

Administraţia locală din Târgu-Neamţ ia în serios propunerea venită din partea unui cetăţean de a se organiza periodic un târg de vechituri. Ideea aparţine lui Marius Bîrliba, care-şi doreşte implicarea primăriei în organizarea unui astfel de târg, în care persoanele fizice să-şi vândă lucrurile vechi din casă (mobile, haine, unelte, etc), într-un spaţiu liber, aşa cum se practică în mai multe oraşe din Europa.

“Nu ar fi rău organizarea unui bazar ocazional numai pentru persoane fizice pe un teren deschis în care oamenii să-şi vândă tot ce cred ei de cuviinţă că nu mai au nevoie prin locuinţă, cum ar fi: garderobă, unelte, mobilă şi alte lucruri. Astfel de târguri sunt sunt organizate periodic în multe ţări din Europa. Un alt beneficiu al unui astfel de bazar este şi socializarea. S-ar putea pune o taxa modică de 20 de lei pe autoturism şi 5 lei taxa pentru vizitator. Una din condiţii ar fi ca în acest bazar să nu existe vânzători ambulanţi sau comercianţi, pentru că aceştia pot merge la Obor la Humuleşti, în fiecare zi de luni a săptămânii. Însă, pentru înfiinţarea unui astfel de bazar, este nevoie de implicarea şi sprijinul Primăriei din Târgu-Neamţ”, ne-a spus Marius Bîrliba.

“Ideea este bună. Primăria va încerca să identifice un teren pentru organizarea acestui târg de vechituri şi sperăm ca anul viitor să-i dăm şi drumul. Astfel de târguri sunt organizate şi în alte oraşe din ţară, nu numai din străinătate. Cetăţenii cu o situaţie financiară precară îşi pot cumpăra de la acest târg lucruri la preţuri pentru buzunarul lor”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

Comments are closed.