Cu puțin timp în urmă, în fața Primăriei Piatra Neamț, s-a produs un eveniment rutier, din care a rezultat un stâlp lovit, un coș de gunoi șifonat și un vehicul de transport marfă cât se poate de avariat.

La nivel subtil, optimiștii ar putea oferi o conotație pozitivă evenimentului, în sensul în care are balta pește la Primărie, după cum s-au convins unii – nu spunem cine, persoane importante – de-a lungul timpului. Pesimiștii ar putea considera, dimpotrivă, că s-au împuțit lucrurile la primărie, ceea ce, iarăși, n-ar fi prea departe de adevăr. Realiștii ar putea spune că, așa cum se întâmplă de regulă în chestiuni politico-administrative, ambele tabere au dreptate.

Polițiștii spun că autoutilitara de transport marfă era condusă de un cetățean, în vârstă de 52 de ani, din Vaslui. Ar fi trebuit să ajungă la Adridan, să descarce. Era atât de beat, încât rampa din pasaj i-a creat mari probleme de menține a controlului direcției. O fi făcut flash-uri, dar stâlpul a rămas ferm pe poziție. Și după impact.

Etilotestul a arătat o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică peste 2 în sânge. Omul a spus că a băut aseară. Nu prea pare plauzibil, după valoarea indicată de etilotest, dar, așa, ca experiență de viață, să te îmbeți la Vaslui și să te trezești în stâlp, la Piatra-Neamț – și în cel din fața primăriei, nu în oricare stâlp! -, e de povestit. La o beție, eventual.