pietricica turism

droguriArestat pe 11 decembrie 2016 pentru că vindea droguri liceenilor din Piatra-Neamţ, Marius Gîrlea (45 de ani) a fost trimis în judecată astăzi, 4 ianuarie 2017, de procurorii DIICOT Neamţ. Individul, care locuia în blocul de nefamilişti din Mărăţei, a fost prins, pe 10 decembrie, în Bacău, în timpul unei acţiuni , desfășurate de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ și de la Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul avea asupra sa 2 grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, 2 comprimate de culoare verde și pulbere de culoare maro, posibil amfetamină, destinate comercializării, precum și 925 de lei”, se arată în comunicatul SCCO Neamț. ”Ulterior, pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia, poliţiștii și procurorii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința sa, în urma căreia au ridicat 6.800 de lei, 700 de euro, 100 de dolari și 200 de GBP, susceptibili a proveni din comiterea de infracțiuni. De asemenea, în apropierea locuinței bărbatului, într-un orificiu de ventilație, au fost găsite, disimulate, 50 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, 33 de comprimate de culoare verde, posibil comprimate MDMA – ecstasy, 5 grame de pulbere de culoare albă, 5 grame de pulbere de culoare maro și un cântar electronic, folosit la porționarea și cântărirea substanțelor”.

Anchetatorii au percheziţionat şi casele a 6 persoane, suspectate că îl ajută în „afaceri” pe Gârlea, unde au mai găsit cannabis, precum și un grinder (aparat de mărunțit).

Marius Gîrlea se aproviziona din Olanda și se ocupa personal de distribuție. El vindea droguri cu preţuri „serioase” (450 de lei gramul de cocaină) nu doar liceenilor din familii bune, care-şi permiteau asemenea sume drept „bani de buzunar”, ci şi adulţilor dependenţi de substanţe psihoactive. Spre deosebire de alţi traficanţi, care au obţinut pedepse cu suspendare, deşi ceea ce fac este foarte grav, Gîrlea are antecedente penale serioase, el  având deja o condamnare de 15 ani de închisoare în Germania, unde a participat la un jaf armat.

C.M.