reclama autocenter

vasile asandeiConsilierii locali din Piatra Neamț au aflat joi, 22 septembrie, mai multe detalii despre proiectul pe care ADR Nord E
st vrea să-l propună în plenul Consiliului Local – incubator de afaceri în municipiu. Ideea pare să fi prins în rândul consilierilor, deși proiectul nu are încă și un plan de afaceri aferent, plan care să arate clar cine și ce costuri va suporta. Deocamdată se vorbește doar de aprobarea unui parteneriat, proiectul va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare din septembrie. „Primăria ar trebui să ne ofere spațiul în care să se desfășoare activitatea din acest incubator de afaceri. Detaliile despre cine va suporta amenajarea spațiului respectiv le vom discuta ulterior, dar, la cum arată acum acea clădire, nu va fi nevoie de prea multe modificări, deoarece este pretabil pentru ce activități se vor desfășura acolo. Probabil vor fi investiții minime. Nici despre utilități nu am vorbit. Vom vedea care va fi forma finală a parteneriatului aprobat de Consiliul Local și, în funcție de acest lucru, vom discuta și detaliile respective”, a spus Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord Est.

Pentru că bariera din ștrand a cam stârnit multe certuri în ultima perioadă, am vrut să aflăm dacă și cei care vor activa în incubatorul din Monte Carlo vor avea de plătit intrare sau vor fi păsuiți de primărie. „Știu că este cineva care are în administrare ștrandul și nu am discutat încă despre cum se va face intrarea – cu sau fără plată – pentru că aceste lucruri nu-și au rostul acum, atâta timp cât nu știm dacă cei din Consiliul Local vor aproba sau nu proiectul. Va intra pe ordinea de zi a ședinței din această lună. Acest proiect va aduce o plus valoare orașului și mă aștept ca cei implicați să concure la rezolvarea unor eventuale probleme – de acces sau de alt fel”, a precizat Vasile Asandei.

Pentru că ideea sună bine, dar doar dacă, la final, totul se traduce în bani încasați de municipiu, am vrut să știm cine va suporta cheltuielile lunare din ceea ce a fost până acum restaurantul controversat din ștrand. „Spațiul va avea două mari funcții. Prima ar fi de incubator propriu-zis și noi am estimat că, în șase luni – un an, vom reuși să umplem spațiul cu 20 de firme care vor activa și să atragem și investitori din alte părți. Cea de-a doua funcție ar fi evenimentele de instruire, de formare. Vom aduce speaker-i. Vor fi evenimente destinate antreprenorilor, care nu au loc acum, din păcate, în nici un alt spațiu. Este un spațiu care-și propune să aducă și venituri. Firmele care vor activa acolo vor avea și ele o contribuție. De asemenea, evenimentele pe care le vom organiza, de la un moment încolo, vor fi contra cost, deci vor aduce și ele venituri. În măsura în care proiectul va trece, vom face un plan de afaceri, vom vedea ce și cât costă și cum vor fi suportate costurile pe o perioadă de cel puțin un an pentru început”, a declarat directorul general al ADR Nord Est.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentTurneu puternic de pregătire pentru VCM-LPS la Galați
Articolul următorRemake la Apa Serv Neamț: Păcală se întoarce
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.