0:00

Unul dintre puținii nemțeni care a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a câștigat tocmai a încasat ultima rată din despăgubirile de 150.000 euro. Bărbatul a dovedit în instanță că pe timpul internării, în secția Ortopedie, s-a suprainfectat cu stafilococul auriu MRSA.

În timpul procesului el a adus acte doveditoare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost tratat ulterior și de la Institutul de Medicină Legală Iași, care a dat rezoluția în expertiza medico-legală. Probele au fost imbatabile, câtă vreme nemțeanul s-a infectat cu stafilococul auriu cât a fost spitalizat în toamna anului 2015, în anul 2019 a dat în judecată SJU Piatra-Neamț și raportul de expertiză medico-legală a ajuns la instanță în februarie 2021. În primă instanță, Tribunalul Neamț i-a admis daune morale de 200.000 euro pe care să i le achite SJU Piatra-Neamț (foto portal).

Premieră! Un nemțean despăgubit cu 150.000 euro de Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sentința a fost atacată de ambele părți, iar la Curtea de Apel Bacău a decis ca spitalul județean să-i achite fostului pacient 150.000 euro.

În negocierile cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe nemțean, conducerea spitalului a obținut doar plata în 6 rate și acum, în luna martie s-a achitat ultima rată, după cum declară Alexandru Filimon, managerul SJU Piatra-Neamț pentru mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentUrmărit internațional pentru furt prins în Piatra-Neamț
Articolul următorO altă abordate a războiului dintre Rusia și Ucraina. „Între lege și fărădelege”