pompierPompierii nemțeni au avut de stins 6 incendii în acest final de săptămână. Acestea au fost cauzate de inconștiența celor care au incendiat deșeurile, fără a păzi focul, de copiii care s-au jucat cu focul sau de fumătorii care au aruncat chiștocul aprins direct în miriște.

În urma unui incendiu izbucnit vineri, 19 august, în satul Căciulești (Girov), focul s-a extins rapid distrugând terenurile a 3 proprietari. Au ars aproximativ 300 kg deșeuri furajere, un hectar de miriște și 20 pomi. Conform pompierilor nemțeni, cauza probabilă a incendiului a fost focul în spații deschise. Și în anexa Văleni a municipiului Piatra Neamț au ars o magazie de lemne și un adăpost cu 16 păsări din aceeași cauză.

Un alt incendiu, care a distrus două tone de furaje și aproximativ doi metri pătrați din acoperișul unei anexe din localitatea Bălușești (Dochia), se pare că a fost provocat de un copil mai mic de 6 ani, care s-a jucat cu focul. „Proprietara a suferit un atac de panică fiind transportată la UPU Piatra Neamț”, informează ISU Neamț.

În Drăgănești, un fumător inconștient a reușit să distrugă 6 hectare de miriște aparținând mai multor proprietari, iar în Răucești, cauza unui incendiu care a mistuit 300 kg de deșeuri menajere se pare că a fost „căldura radiației solară acumulată”, după cum precizează ISU Neamț.

Duminică, 21 august, pompierii au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din Roman.

„La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au stins incendiul, în urma căruia au ars un televizor și un birou. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit de la o priză de curent defectă”, se arată în informarea ISU Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentCSM Ceahlăul şi-a lansat sigla pe Facebook! Vezi cum arată!
Articolul următorACTUALIZARE Victima de la Zănești avea capul înfășurat într-un prosop
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.