Incompatibilitate ocolită la Consiliul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEduard Corduneanu a părăsit funcția de director al Agenției județene pentru Protecția Mediului Neamț, începând cu 13 iulie, ca să scape de incompatibilitatea acestei poziții cu cea de consilier județean, obținută în alegerile locale de pe 5 iunie. Inițial, toată lumea știa că Eduard Corduneanu nu va rămâne consilier județean, de aceea l-a și trecut partidul pe listă – să se bucure de atuurile sale fără vreo altă complicație. Acum, din motive care țin de strategie și de cadre, s-a dat un fel de ”la loc comanda”, numai că, pentru asta, dl. Corduneanu a intrat sub incidența incompatibilității și a fost nevoit să aleagă între masa județului și fotoliul de la Mediu. Asta pentru că dl. Corduneanu nu se află la prima situație de acest gen, el mai fiind o dată pus în incompatibilitate de poziția sa de funcționar public la Agenția de Mediu, din aceleași considerente.

Pe 13 iulie 2016, ca să rezolve chestiunea, dl. Eduard Corduneanu a părăsit Agenția, preferând să rămână consilier județean.

Declarația sa ne spune că nici nu a fost demis, nici nu și-a dat demisia, ci a fost o înțelegere amiablă, de ambele părți.

În primul rând nu e demisie, e înțelegerea părților. Demisia la funcționari publici intră în valabilitate în 30 de zile. Eu am făcut-o a doua zi după ce am fost validat consilier județean, fiindcă eram într-o situație de incompatibilitate, din care trebuie să ieși în 15 zile. Am intrat în incompatibilitate după ședința de lunea cealaltă (4 iulie – n.red.), când s-a constituit Consiliul Județean și comisia de validare a validat toți consilierii aleși. A doua zi după ședința de constituire, am intrat în situația de incompatibilitate. Marți am făcut hârtie la București, la Agenția Națională de Protecția Mediului, apoi am primit răspunsul favorabil, mi s-a aprobat cererea și asta e toată povestea. Trebuia să optez, așadar, pentru una din cele două funcții; legea îmi permite să optez în 15 zile și asta am și făcut. În mai puține zile, în nouă”.

(D.O., D.A.)

Articolul precedentANM: Avertizare de instabilitate atmosferică
Articolul următorVacanţa de vis prin Lidl Tour
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.