Astăzi, 11 octombrie, incidența cazurilor cu covid înregistrează noi creșteri în câteva localități din județul Neamț. Comuna Pângărați este la 10,23 la mie, urmată de Dobreni cu 8,8 și municipiul Piatra-Neamț cu 8,6 la mie, dar și comuna Bodești este aproape de 8 la mie.

incidenta L 11.10.2021 (1)

Numărul total de noi infectări din ultimele 24 de ore în Neamț a fost de 103 cazuri, din care 4 reinfectări, iar rata a urcat la 4,32 la mie, potrivit DSP Neamț. S-au mai înregistrat 5 decese de ieri și până astăzi: 4 bolnavi cu covid erau internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și unul la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între 54 și 75 de ani, nici unul nu fusese vaccinat și erau în evidență cu diabet și afecțiuni cardiovasculare, diabet.

Și astăzi în SJU Piatra-Neamț sunt pacienți cu covid în stare gravă peste capacitatea de internare în ATI de care dispune spitalul. Sunt 17 bolnavi ventilați mecanic și 6 neventilați. „Modularul ATI din curte este plin, iar ceilalți 6 care au nevoie de terapie intensivă și sunt conectați la oxigen sunt internați în UPU. Avem 297 pacienți pozitivi și 18 suspecți internați, am mai alocat paturi pentru covid în Ortopedie și Cardiologie. Am mai transferat pacienți cu covid la spitalele din Târgu Neamț și din Roman, colaborăm bine pentru cazurile care pot fi transferate”, a declarat Alexandru Filimon, managerul spitalului județean.

Angela Croitoru

Articolul precedentPompierii vor face verificări periodice la secțiile ATI
Articolul următorScandal cu pirande la Târgu Neamț, terminat cu amendă