Un bărbat acuzat că a incendiat un rastel de butelii și a produs explozia recipientelor de gaz a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. După deliberări, magistrații din cadrul Judecătoriei Bicaz au dispus condamnarea la 2 ani de închisoare. Simultan, judecătorii au menținut arestul preventiv pentru acuzat respingând ca nefondată solicitarea acestuia de înlocuire a măsurii privative de libertate cu una mai blândă.

Închisoare pentru provocarea unui incendiu urmat de explozie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFapta a avut loc pe 8 martie 2023, la un complex comercial din localitatea Neagra, comuna Tașca. Acolo era depozitat un rastel de butelii, iar peste noapte a izbucnit un incendiu, o parte din recipientele cu gaz explodând. A fost solicitat ajutorul pompierilor militari, iar cercetările au stabilit că focul a avut drept cauză acțiunea intenționată (amănunte aici).

La scurt timp a fost identificat și autorul, iar cercetările au relevat că fapta a avut loc pe fondul consumului de alcool și a unor afecțiuni medicale. La audieri, suspectul nu a recunoscut fapta, susținând că nu își amintește să fi dat foc, fiind contrazis de probele administrate. Decizia Judecătoriei Bicaz nu este definitivă. Pe parte civilă acțiunea a fost disjunsă. (G.S.)

Articolul precedentCOMUNICAT LA ORIZONT, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL”, EDIȚIA A XXIV-A
Articolul următorTelenovelă la Bodești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.