0:00

După ce au înfiinţat firme în Neamţ şi în alte două judeţe, şi au obţinut, prin metoda angajărilor fictive, fonduri ilicite de peste 1,4 milioane de lei, Ionuţ Alin Blaj şi Adrian Bacoşcă, din Sagna și cu Raul Cristian Samoilă din Dâmboviţa se străduiesc din răsputeri să scape din arestul preventiv.

Încercare disperată de a scăpa de arest, după o ţeapă de 1,4 milioane de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Fondurile au fost obţinute de la AJOFM în perioada octombrie 2020 – iunie 2021. În urma unor precheziţii efectuate în septembrie anul trecut, grupul infracţional format din cei trei a fost mai întâi reţinut şi apoi, pe 10 septembrie 2021, arestat preventiv. Detalii despre percheziţii găsiţi aici .

De atunci, cei trei au contestat de peste 10 ori (4 cereri fiind soluţionate de Curtea de Apel Bacău) arestul preventive, cerând arest la domiciliu sau control judiciar. Magistraţii nemţeni şi cei de la Bacău le-au respins de fiecare dată cererile, considerând că împotriva acestora există suficiente probe pentru a susţine suspiciunea fraudării de fonduri de la AJOFM.

Miercuri, 13 aprilie, Tribunalul Neamţ urmează să se pronunţe dacă le prelungește arestarea preventivă sau le impune o altă măsură, mai blândă.

Angela Croitoru

Articolul precedentPatru răniţi după ce un autoturism s-a răsturnat într-un şanţ
Articolul următorAm stat de vorbă cu un medic stomatolog de la Dental West despre tratamentele de canal și iată ce am aflat!