Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că a demarat, de pe 22 decembrie, testarea sistemului de avertizare a populației „RO-ALERT”. În zonele unde se vor realiza aceste verificări, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

„Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. În etapa ulterioară,  IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări”, precizează IGSU.

„RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecției în caz de urgență majoră. (ZCH NEWS)

Articolul precedent5 proiecte din Neamț semifinaliste în Campionatul de Bine
Articolul următorTÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ – 25 decembrie 2017
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.