A început „atacul” asupra brazilor de Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStartul afacerilor de sezon cu brazi de Crăciun a fost dat deja, la Dămuc, unde polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice au găsit 111 puieți tăiați și „pregătiți” probabil pentru a fi luați și vânduți. Niciunul nu era marcat, motiv pentru care au fost ridicați și predați Ocolului Silvic Bicaz. Aceiași polițiști au organizat filtre în trafic, în comunele Bicaz Chei și Dămuc, și au oprit o autoutilitară, încărcată cu lemn de foc, care circula pe drumul din Ivaneș.

„Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 45 de ani, din Dămuc, nu avea asupra sa documentele de proveniență legală”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„În consecință, polițiștii au confiscat volumul de 15,68 m.c. lemn foc, de esenţă fag și au aplicat sancțiunea contravențională persoanei juridice (deținătorul mijlocului de transport), o societate comercială având obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Sancțiunea aplicată a fost amendă în valoare de 25.000 lei”.

Având în vedere apropierea sezonului rece și a sărbătorilor de iarnă, polițiștii vor intensifica acțiunile de control în viitorul imediat. (C.M.)

Articolul precedentPartidul România Unită, pe scurt și… la obiect
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: Proiect pentru anveloparea termică a blocurilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.