0:00

Începe recensământul circulației rutiere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 4 aprilie, începe Recensământul general al circulației rutiere, realizat de Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin aparatul său tehnic de specialitate, CESTRIN. Acesta va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAIR „Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfășoară în conformitate cu Instrucțiunile pentru efectuarea înregistrării circulației rutiere pe drumurile publice indicativ AND 557-2022, act publicat în Monitorul Oficial al României ce constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie); trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august)”.

Recensământul circulației rutiere se efectuează o dată la 5 ani și constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.

Începe recensământul circulației rutiere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcesta a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID – 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulație pe fondul restricțiilor interne și externe, programarea inițială fiind pentru anul 2020.

Posturile recensământului circulației rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și județene. În posturile de recensământ amplasate pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile județene durata va fi de 14 ore/zi.

„Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calității aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului”, precizează sursa citată.

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra Neamț: O mașină a intrat într-o țeavă de gaz
Articolul următorȘtire actualizată. Controale în trafic la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.