0:00

Începe procesul șefei de la “Romanița“, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiScandalul izbucnit la unul din centrele DGASPC Neamț, în care o directoare a fost acuzată că ar fi luat șpagă pentru a angaja 5 persoane, (mai multe amănunte aici și aici), s-a finalizat cu un proces aflat pe rolul Tribunalului Neamț.

Recent, magistrații au încheiat procedura de Cameră preliminară și au dispus începerea litigiului în care a fost trimisă în judecată Petronela Cobuz, directoarea Complexului de servicii „Romanița” din Roman, despre care procurorii anticorupție susțin că în 2022 a cerut 11.000 euro de la 5 persoane care au dorit să fie angajate.

În același dosar a fost trimis în judecată și Ilie Boloca, directorul Clubului copiilor Roman, pentru că i-ar fi dat 700 euro directoarei Cobuz pentru a-i angaja două rude, precum și Florentin Boloca (fratele directorului Ilie Boloca), Elena Andreea Boeru și Marius Andrei Blănaru acuzați de cumpărare de trafic de influență.

Judecătorii au constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și au dispus începerea procesului. Decizia nu este definitivă, dar când va deveni procesul va fi public și va continua cu administrări de probe și audieri de martori în vederea stabilirii vinovăției sau nevinovăției acuzaților.

(G. S)

Articolul precedent26 de noi recruți la ISU Neamț
Articolul următorMoarte suspectă la o pensiune din Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.