0:00

Începe plata pensiilor pentru ultima lună din acest an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin 4 decembrie începe plata drepturilor cuvenite pensionarilor nemțeni pentru ultima lună din acest an. Primii care-și vor încasa banii sunt cei care îi primesc de la factorii poștali, iar plățile se încheie săptămâna viitoare, pe 12 decembrie, când vor fi făcute viramentele pentru aceia care primesc drepturile prin conturi bancare.

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate”, anunță Casa Națională de Pensii Publice.

Oficialii au ținut să anunțe și au dat asigurări că mișcările sindicale ale salariaților din sistemul public de pensii nu vor afecta în nici un fel plățile.  „În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, se arată în documentul citat.

(G.S.)

Articolul precedentCutremur cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter în zona Vrancea
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. Accident în localitatea Bradu: o autoutilitară a ajuns în șanț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.