Primăria Piatra Neamţ dă startul înscrierii copiilor la creşă. În cele 5 unităţi subordonate sunt disponibile 350 de locuri, dar, ca în fiecare an, părinţii se vor axa pe cele apropiate de domiciliu sau care sunt cotate cel mai bine. Cele mai multe locuri, 114, sunt disponibile la Creşa Centru sau Paharnicul, cum este cunoscută de pietreni. Mărăţei are disponibile 72 de locuri, Precista – 60 de locuri, Dărmăneşti – 40 locuri şi cea de la Carpaţi – cartier Dărmăneşti, 34 de locuri.

Începe nebunia înscrierilor la creşă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcum primăria asigură din bugetul local, lunar, pentru un copil, 640 lei, iar părinţii trebuie să plătească 128 lei, acestea fiind cheltuieli lunare privind cazarea şi masa. În luna august 2016, toate creşele au beneficiat de fonduri. Per total, s-au investit 55.000 lei pentru mobilier, aparatură industrială pentru bucătărie, mochete, jaluzele şi jucării.  Alţi 123.857 lei au fost cheltuiţi pentru reparaţii curente, igienizare, gresie, faianţă, parchet, reparaţii instalaţii electrice şi sisteme de supraveghere video„, a spus Vlad Tudor, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Documentele necesare se depun, în perioada 2 mai – 30 iunie, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piatra Neamţ. Dosarul trebuie să conţină: cerere de înscriere, copie după certificatul de naştere al copilului şi fraţilor minori, copie după actele de identitate ale părinţilor sau reprezentanţilor legali şi dovada veniturilor pentru fiecare dintre părinţi sau dovada lipsei acestora prin adeverinţă eliberată de către Administraţia Finanţelor Publice, precum şi adeverinţă de la medicul de familie şi fişa vaccinărilor.

Pentru a fi acceptat copilul, părinţii trebuie să aibă domiciliul legal în Piatra Neamţ, micuţul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 0-3 ani. În situaţia în care copilul împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar, acesta poate frecventa programul serviciului până la finalizarea anului școlar, fără a depăși vârsta de 4 ani. Vor fi  primiţi copiii care nu au probleme de sănătate care să-i facă incompatibili cu colectivitatea. Pentru minorii care provin din familii cu o situaţie financiară precară este nevoie de un venit pe fiecare membru de familie de 225 lei. După data de 30 iunie, dosarele vor fi analizate şi va fi făcută publică lista cu cei admişi, precum şi locurile rămase disponibile. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentDIICOT NEAMŢ: Femeie prinsă-n flagrant cu 550 de grame de cannabis!
Articolul următorFOTO Calistrat Hogaș – 170 de ani de la naștere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.