0:00

Procurorii DIICOT Neamț au reținut, miercuri, 26 aprilie, pentru 24 de ore, o femeie pe care o acuză de „săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

DIICOT NEAMŢ: Femeie prinsă-n flagrant cu 550 de grame de cannabis!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2017, inculpata Taban Elena Liliana a luat decizia de a achiziționa din Italia o cantitate de droguri de risc și de a o expedia ulterior prin intermediul unui colet poștal în România, cu intenția ca ulterior drogurile să fie comercializate en-gros, către diverși consumatori. În realizarea scopului arătat, inculpata Taban Elena Liliana, înainte de a pleca din Italia, a expediat un bagaj către România, prin intermediul unui serviciu de curierat, care asigură transportul de persoane și colete pe relația Italia – România. În conținutul acelui bagaj, inculpata a ascuns o cantitate de aproximativ 550 de grame de cannabis. Bagajul a fost expediat de către inculpată către propria persoană, cunoscând că aceasta urma să ajungă cu avionul în România înainte ca serviciul de curierat să livreze pachetul respectiv, intenția inculpatei fiind ca ea să-l preia personal la destinație și anume în municipiul Bacău”, precizează DIICOT.

Elena Liliana Taban a ajuns în România cu avionul pe data de 25 aprilie, iar pe data de 26 aprilie ea s-a deplasat în Bacău, unde a luat legătura cu curierul, fiind surprinsă în flagrant în momentul în care intra în posesia bagajului. „În urma verificărilor, a rezultat faptul că în conținutul bagajului se afla o cantitate de aproximativ 550 de grame de cannabis. Drogurile erau ambalate în pungi din material plastic transparent, cu fermoar autosigilant și ascunse în mânecile unei haine, depozitate în bagajul respectiv”, mai precizează DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamț. (ZCH NEWS)

Articolul precedentProtest la Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ – Salariații amenință cu greva generală
Articolul următorÎncepe nebunia înscrierilor la creşă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.