Bucurie dupa golul lui Andrei Marc - 3-0

* fundaşul nemţean se afla deja în atenţia formaţiei Steaua Bucureşti

* FC Ceahlăul cere spaniolilor 1 milion de euro

Vicențiu Iorgulescu, președintele executiv al Ceahlăului, a dezvăluit că, pe firul unui eventual transfer al lui Andrei Marc la Steaua, s-a interpus clubul spaniol Atletico Madrid. Suma pe care va pleca internaționalul de tineret al Ceahlăului a crescut la un milion de euro, plus o cotă de 50% dintr-un eventual transfer la o altă formație. Dacă Andrei Marc se va transfera, va fi cel mai scump transfer din istoria clubului pietrean.

Cum a crescut cota lui Andrei Marc

Andrei Marc pare să fie ținta unor oferte care-i pot provoca o boală des întâlnită la puștii talentați din fotbalul românesc: teribilismul. Din fericire pentru Andrei, doar familia îi știe leacul, iar în acest caz, familia este strâns unită în jurul internaționalului de tineret din curtea Ceahlăului. În câteva zile, de la conferința de presă organizată de Dumitru Dragomir, în care i-a prezis lui Marc un viitor strălucit, ochii oficialilor Ceahlăului s-au dat peste cap, precum ”păcănelele”. Cota tânărului fundaș al Ceahlăului a crescut de cel puțin 4 ori, iar ochiul de fotbalist versat al lui Vasile Miriuță l-a așezat pe Andrei Marc în centrul apărării naționalei României, alături de Chiricheș, cu o condiție: Andrei să crească în evoluții de la meci la meci. Poate că și asta contează în stabilirea prețului pentru un transfer. Clubul pietrean poate produce în 2-3 ani câteva surprize pe piața transferurilor, dacă ținem cont de valoarea tinerilor care se pregătesc sub comanda lui Vasile Miriuță: Achim, Popadiuc, Chitoșcă, sau Ichim, care au ce învăța de la fotbaliști consacrați precum Cânu, Stana, Golubovic, sau Jula.

Echipa din Ghencea pregăteşte o ofertă pentru Marc, fundaş central de 20 de ani, care s-a remarcat exact prin calităţile care l-au făcut celebru şi pe Chiricheş, transferat recent la Tottenham. Pe fir, însă, conform declarațiilor președintelui Vicențiu Iorgulescu, a intrat, de curând, şi Atletico Madrid. Steaua, care nu a făcut, încă, o ofertă concretă, ci doar a ”tatonat” terenul, după cum spune Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, trebuie să concureze pentru Andrei Marc cu Atletico Madrid, club care a cerut oficial un document cu privire la preţul fundaşului. Oficialii pietreni pretind un milion de euro, plus 50% din suma unui eventual transfer, ceea ce ar face ca Marc să fie cel mai scump transfer din istoria Ceahlăului.

Steaua ”concurează” cu Atletico Madrid


Plecarea lui Chiricheş la Tottenham a lăsat campioana României descoperită în centrul liniei defensive într-o perioadă în care echipa este angrenată în 3 competiţii. Gardoş este soluţia pe care lotul Stelei i-o oferă lui Reghecampf și pe banca de rezerve doar Doru Bratu mai poate fi o variantă. Cu 9 milioane de euro ca şi intraţi în cont, de pe urma plecării lui Chiricheș, Steaua s-a orientat către Andrei Marc de la Ceahlăul și Varela, de la Vaslui, însă oficialii vasluieni au precizat deja că Varela nu este transferabil. A rămas Marc, fundașul de 20 de ani, titular în echipa lui Vasile Miriuţă în toate cele 6 etape scurse din acest sezon, jocul său fiind comparat chiar cu cel al lui Vlad Chiricheş.

Chiar dacă nu a făcut încă o ofertă concretă, Steaua a cerut şefilor Ceahlăului să-l evalueze pe Marc. Vicenţiu Iorgulescu, preşedintele executiv al pietrenilor, dezvăluie, însă, că Steaua are un adversar important dacă îl vrea pe fundaş. „Atletico Madrid l-a vrut împrumut şi, când i-am refuzat, ne-au spus să le comunicăm preţul pentru un transfer definitiv. Le‑am spus că Marc costă un milion de euro, plus 50% dintr-un transfer ulterior. Nu pot spune că ăsta e preţul şi pentru Steaua. Mai întâi să ne contacteze şi apoi vorbim“, a spus Vicențiu Iorgulescu.

“Orice fotbalist al Ceahlăului este de vânzare, dacă ne convine preţul oferit. Steaua nu ne-a făcut o ofertă, au fost numai discuţii”, a declarat, la rândul lui, Gheorghe Ştefan, președintele de onoare al Ceahlăului, fără acordul căruia Marc nu se poate transfera la nicio formație.

Ce va alege Andrei?

Deocamdată Marc a rămas cu picioarele pe pământ. Vom vedea dacă această succesiune rapidă de oferte tentante îi va afecta jocul și comportamentul în afara terenului. Ovidiu Marc, tatăl lui Andrei, știe foarte bine ce înseamnă echilibrul în astfel de situații, de aceea încă îi poate da lecții fiului său. ”Am de lucrat la toate capitolele, sunt în plină dezvoltare. Mă pregătesc pentru a juca în orice echipă. Fotbalul e acelaşi şi la Ceahlăul, şi la Steaua, şi sunt convins că m-aş descurca la un nivel mai înalt. Până la 18 ani am fost mijlocaş central, jucam în faţa apărării, am fost reprofilat în ultimii ani, la echipa mare a Ceahlăului, de către Costel Enache. Poate că de asta mă trage jocul în faţă”, explică Marc predilecția pentru a urca în atac, în unele momente ale jocului. “I-am dat o educaţie bună. Chiar dacă are 20 de ani, încă îl pot controla, de aia cred că nu ar avea probleme de adaptare la viaţa din Bucureşti. Are un fizic foarte bun pentru un fundaş central, are 1.90 metri și de la 16 ani a dominat toate grupele de juniori pe la care a trecut”, spune Ovidiu Marc, tatăl fotbalistului. Între toate ofertele, rămâne, însă, de văzut și care va fi preferința fotbalistului, mai ales că în ecuația unui eventual transfer, vorbim, mai nou, despre Atletico Madrid, club care nu mai are nevoie de nicio prezentare și unde lupta pentru un post de titular este acerbă. De aici apar și rezultatele.

 Andrei Marc anul trecut pe cand juca la Ceahlaul II

Fundasul Andrei Marc

Atletico Madrid castigatoare a Cupei Spaniei

Strada botezata dupa numele clubului spaniol

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentDupă manager, concursuri şi pentru medici şi asistenţi
Articolul următorGheorghe Ştefan: „Goldan nu-i cel mai bun manager”