La Bicaz, weekend-ul acesta se anunță a fi tocmai potrivit pentru cei care nu vor să petreacă timpul liber în casă. Sunt ”Zilele Bicazului”, iar programul pregătit pentru sărbătorirea acestora este cât se poate de bogat și divers.

Astfel, sâmbătă, 22 octombrie, între orele 9-12, în Piața Centrală, va avea loc ”Târgul Montana”, eveniment care include vizitarea expoziției zootehnice a crescătorilor de animale de pe Valea Bicazului, expoziția de produse agricole și meșteșugărești, festivitatea de premiere a crescătorilor de animale și festivalul culinar. Între 9 și 15, la bazele sportive ale Bicazului, vor avea loc întreceri sportive (minifotbal, handbal, ”mini mountain bike”, tenis de câmp, șah ș.a. Între 12-14, elevii de la Școlile Nr. 1 și Nr. 2 se vor întrece în desene pe asfalt, iar la Biblioteca ”Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 16, va avea loc un colocviu de poezie românească, cu recital de poezie, în lectura autorilor.

Duminică, 23 octombrie, ziua cea mai încărcată cu evenimente de „cânt și joc”, de la ora 13 și până la focul de artificii de la ora 22, pe stadionul ”Cimentul”, bicăjenii au liber la distracție. După intonarea Imnului de Stat al României și discursurile oficialităților, va urma urma un lung „show” de muzică ușoară, populară, rock, folk și lăutărească. Sunt așteptați să urce pe scenă grupurile „Nemuritorii” și „Kronos”, Sorin Filip, Ansamblul folcloric ”Floricică de la Munte”, Ansamblul folcloric ”Floare de Colț” al Casei de Cultură Bicaz, Frații Păun (concert de muzică lăutărească), Grupul folk ”Eu cred”. Pe scenă vor urca și elevii școlilor gimnaziale din Bicaz. În final, cei prezenți pe stadion vor avea ocazia să-i vadă și să-i asculte pe cei de la Dj Project, totul încheindu-se cu un spectacol de artificii.

În programul ”Zilelor Bicazului”, au fost incluse și alte evenimente. Astfel, vineri, 21 octombrie, a fost programat Balul Bobocilor (Liceul ”Carol I”); marți, 25 octombrie – pomenirea Eroilor Neamului (depunere de coroane), Festivalul plăcintelor (la Centrul Cultural Izvoru Muntelui) și slujba vecerniei; miercuri, 26 octombrie – Sfânta Liturghie și sărbătorirea cuplurilor de aur; sâmbătă, 29 octombrie – Simpozion ”150 de ani de dinastie”, Expoziție de pictură ”Ochii reginei Maria” (de la ora 13, la Casa de Cultură Bicaz).

Programul oficial poate fi studiat și aici.

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/10/afis-final.pdf

(Marian TEODOROF)

Articolul precedent21 de noi medicamente compensate sau gratuite
Articolul următorDupă două etape, VCM-LPS se teme de… retrogradare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.