vcm-15Coordonatorul titular Dragoș Răileanu avertizează că formația masculină de volei VCM-LPS Piatra Neamț este mai slabă decât în sezonul trecut, iar campionatul a crescut vădit în valoare, datorită numeroasele achiziții de jucători străini realizate inclusiv de nou-promovate.

“Nu s-au putut face la noi anumite transferuri, nu știu de ce, o să încercăm să strângem cât mai multe puncte până iarnă, poate atunci se va schimba ceva, dacă nu, ne va fi foarte greu să rămânem în Divizia A” – spune Răileanu.

Supervizați de însuși Vasile Vișan, președintele FRV, voleibaliștii pietreni au părăsit terenul învinși și miercuri, 19 octombrie, după jocul cu Tricolorul Ploiești, din etapa a doua a campionatului. La prima reprezentație pe teren propriu ei au cedat cu 0-3 (-16, -18, -18) după 74 de minute de joc.

“E un rezultat rușinos pentru că am jucat acasă, dar ținând cont de ce echipă au cei de la Ploiești și de faptul că noi suntem 8 oameni, dintre care doi veniți în urmă cu o săptămână,consider că rezultatul e unul normal. Am vrut să câștigăm dar s-a văzut mai mult decât clar diferența de valoare“, a mai declarat Dragoș Răileanu.

Pentru VCM-LPS au jucat: Răileanu, Florea – Boiko, Dragomir, Laza, Veber, Shimansky, Stoenete, Iosif și Ursache.

De cealaltă parte, Sergiu Stancu, antrenorul prahovenilor, a subliniat maniera de joc entuziasmantă a echipei sale: “Ne bucură victoria și forța noastră de joc, care-i din ce în ce mai convingătoare. Am reușit în primele două etape să ne atingem obiectivul, însă știți cum e, cel mai important este meciul care urmează”. (Ana MOISE)