0:00

Încep reparaţiile de primăvară pe străzile din Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe îndată ce starea vremii va permite deschiderea staţiei de preparare a astfaltului, în jurul datei de 15 martie, societatea Publiserv va începe lucrările de reparaţii pe o serie de străzi din municipiul Piatra-Neamţ.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Publiserv SA, Gheorghe Triboi, angajaţii societăţii subordate municipalităţii pietrene au reparat deja cu beton drumurile din zona Pieţei 22 Decembrie şi de pe Bulevardul Decebal şi vor efectua lucrări similare pe străzile: General Dăscălescu, Mărăţei, Veseliei, Aleea Plaiului, Mureş, Moldovei, Olteniei, Ozana, Mihail Sadoveanu, iar pe strada Griviţei urmează să ridice şi să înlocuiască planşeul, rama şi capacul de la canalizare. Pe strada Cetatea Neamţului va fi refăcut trotuarul din zona grădiniţei, iar pe 1 Decembrie 1918 va fi refăcut trotuarul din faţa blocurilor B4-B6.

Lucrări de reparaţii cu asfalt au fost făcute pe strada Izvoare (în spatele blocurilor H6-H9) urmează să fie realizate şi pe Fermelor – în zona spălătoriei. Va fi refăcut covorul asfaltic pe străzile Pictor Grigorescu, Costache Negri, Griviţei şi Lunca Bistriţei, în timp ce pe strada Schitului se va reface drumul cu refuz de freză (un deşeu asemănător pietrişului ce se foloseşte pe porţiunile de drum neasfaltat). Vor fi refăcute parcările de pe Aleea Garofiţei, blocul B2, Petru Rareş, nr. 63 şi Mihai Viteazul, blocurile A3 şi A4. Pe strada Dărmăneşti,în spatele blocului A16, urmează lucrări de refacere carosabil, în timp ce pe Gavril Galinescu, în laterala blocului N5, va fi amenajată o parcare în locul boxelor dezafectate, urmând să fie refăcută şi parcarea din strada Muzeelor, zona Compastru.

Pe strada Dimitrie Bolintineanu va fi montat un parapet de siguranţă, în alte zone ale oraşului urmând să fie refăcute marcajele longitudinale şi transversale, vor fi montate indicatoare rutiere şi separatoare de sensuri, acolo unde este cazul.

Pe strada Orhei, în dreptul Cinematografului Dacia va fi montat un gărduleţ pentru delimitarea spaţiului verde, iar în spaţiul de joacă de pe strada Nicolae Iorga va fi reparat şi înlocuit mobilierul stradal.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn bărbat din Săvineşti a blocat traficul în sensul giratoriu de la spital
Articolul următorA pierdut banii la păcănele şi a spart geamurile sălii de jocuri

2 COMENTARII

 1. dar drumul din spatele cimitirului pietricica paralel cu str.fermelor in deptul dolinex,cand il reparati ca e mai rau ca pe camp la tara,macar pietris nu mai zic de asfalt.

 2. Pe strada cetatea Neamtului in apropiere de trecerea de pietoni de la caminul de batrani (pe sensul Tg. Neamt-Piatra Neamt) este un capac de canalizare telefonica cu o denivelare de 13 centimetri (detin si o poza).
  In urma sesizarii facute pe site primaria Piatra Neamt am primit un raspuns sec: „Va rugam sa inaintati sesizarea societatilor Telekom, care detine căminul respectiv si administratorului străzii – Publiserv SA”.
  Deci primaria care a delegat serviciul de administrare a drumurilor catre Publiserv nu ma poate ajuta prin intermediere, ci ma trimite ca persoana fizica sa ma lupt cu institutii mai mult sau mai putin private.
  Aceasta strada este receptionata de o multime de ani si nimeni nu a considerat ca trebuie indreptata situatia din oficiu, doar daca sesizeaza cineva.
  Daca institutiile abilitate nu cunosc situatia din teren ar fi cazul sa existe un site (la primarie, de exemplu) unde cei care descopera aceste nereguli sa trimita sesizari. Primaria poate redirectiona periodic sesizarile spre cei in masura sa le rezolve.

  Primăria nu este administrator al drumurilor din municipiu.

Comentariile sunt închise.