Mai puțin de o lună au la dispoziție elevii din Neamț pentru a-și depune dosarele de înscriere în programul Euro200. Cu suma echivalentă a 200 de euro, sub forma unui bon valoric, un copil dintr-o familie nevoiașă își poate cumpăra un calculator modest. Venitul brut lunar pe fiecare membru de familie trebuie să fie de maximum 250 lei, pentru ca un elev să poată fi admis la finanțare.

Anul trecut, au fost 135 de elevi care au fost admiși în acest program, din Neamț.

Înscrierile în programul finanțat de la bugetul de stat au început astăzi, 22 martie 2019, urmând să se încheie pe 19 aprilie 2019, inclusiv.

Prima listă cu elevii înscriși va fi afișată pe 30 mai, pe site-ul euro200.edu.ro. Perioada de contestații e stabilită între 31 mai și 20 iunie, iar lista finală a beneficiarilor va fi afișată pe 4 iulie 2019.

În perioada 22 iulie – 9 august 2019, fiecare familie selectată în programul din acest an își va putea ridica bonul valoric de la secretariatul școlii unde a depus dosarul. Achiziția unui calculator de la orice furnizor de profil se va putea face până la 10 octombrie 2019.

Poate beneficia de această finanțare orice elev sau student în vârstă de până la 26 de ani, din învățământul de stat sau particular acreditat, care provine dintr-o familie care îndeplinește condiția de venit minim brut lunar. (C.I.)

Articolul precedentCum să ai parte de excursii şcolare reuşite
Articolul următorCopil de un an opărit grav, transferat la Iași cu elicopterul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.