0:00

În iulie anul acesta primarul Andrei Carabelea a semnat, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, contractul de finanţare pentru un proiect, în valoare de aproape 40 de milioane de lei. Prin acesta vor fi dotate 600 de săli de clasă de la școlile din oraș cu mobilier, table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare și alte echipamente.

În această perioadă se lucrează la documentaţia pentru achiziţie şi urmează licitaţiile, potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra-Neamţ. Imediat după obținerea avizului Comisiei Tehnice de Expertiză va fi lansată achiziția de componente IT pentru 21 de şcoli şi Palatul Copiilor.

Încep achiziţiile pentru dotarea şcolilor din Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

Încep achiziţiile pentru dotarea şcolilor din Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pe lângă sălile de clasă, dotăm și 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învățământ, 14 laboratoare de științe, 38 de cabinete școlare și 7 ateliere de practică. Toate aceste investiții se fac din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Am semnat contractul în luna iulie și vom finaliza proiectul în toamna anului viitor.

E proiectul care vine în completarea lucrărilor de amploare pe care le facem la peste jumătate din unitățile de învățământ din oraș și este și proiectul care va stopa investițiile făcute de părinți prin „fondul școlii”. Elevii din Piatra-Neamț vor învăța în școli curate, moderne, cu mobilier nou și toate dotările de care ei și cadrele didactice au nevoie pentru un act educațional de calitate. Mai punem o cărămidă la unul dintre obiectivele prioritare pe care le-am avut de la începutul mandatului: Educația”, declara primarul în momentul semnării contractului.

Angela Croitoru

Articolul precedentEXCLUSIV: Modernizare în industria grea după 30 de ani. Echipament de producție unicat in România. COMES S.A. se relansează în industria nucleară
Articolul următorNoua lege a pensiilor merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.