0:00

Știre actualizată. Incendiu puternic la un depozit de plante furajere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Incendiul, ce s-a manifestat la o anexă a Mănăstirii Bistrița, a fost lichidat în jurul orei 12.

Au ars: acoperișul (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 100 t de plante furajere, bunuri materiale aflate în încăperile de la parterul clădirii (obiecte de mobilier, materiale textile), o remorcă tractor, 50 ml de gard, dar și câteva construcții din lemn destinate pentru adăpostirea animalelor.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Actualizare: Pompierii au muncit pentru stingerea incendiului pe întreg parcursul nopții și au reușit să oprească propagarea focului în pădurea din apropiere. Și în aceste momente forțele de intervenție se află la locul incendiului și acționează pentru lichidarea unor focare.

În paralel, a început acțiunea de evaluare a pagubelor.

Știre inițială: Astăzi, 22 octombrie, în jurul orei 18,00, un incendiu puternic a izbucnit la depozit pentru plante furajere în satul Bistrița, Alexandru cel Bun.

Pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț, SVSU Alexandru cel Bun și Ocolul Silvic Vaduri acționează pentru stingerea acestuia și pentru a minimiza riscul ca acesta să se propage la pădurea din apropiere.

Incendiul se manifestă generalizat la un adăpost pentru plante furajere cu o suprafață de 400 mp.

În comuna Alexandru cel Bun și anexa Sarata alimentarea cu curent electric a fost întreruptă pentru aproximativ 30 de minute, din cauza acestui incendiu.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentFilme de văzut duminică la Cinema Mon Amour
Articolul următorAccident. Doi tineri răniți după o coliziune cu motocicletele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.