reclama autocenter

Actualizare 9 noiembrie: Incendiul din comuna Oituz, zona Piatra Șoimului a fost în sfârșit lichidat, informează ISU Bacău.

Cauza probabilă de incendiu o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise.

Actualizare 4 noiembrie: Operațiunea de stingere a incendiului izbucnit în litiera de pădure din apropierea comunei Oituz a ajuns în ziua a patra. Incendiul a afectat peste 28 de hectare. Ieri, 3 noiembrie au intervenit și două aeronave Spartan configurate pentru stingerea incendiilor au efectuat 4 lansări a câte 6000 de litri de apă asupra focarelor de incendiu.

Declarația oferită de Maior Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, o puteți asculta mai jos.

 

Actualizare 3 noiembrie: Incendiul din pădurea de la Oituz încă nu a fost lichidat, după mai bine de două zile de la izbucnirea acestuia. Ieri, suprafața pe care se manifesta focul la litiera pădurii, cioate și doborâturi de pin, gorun și fag s-a extins la aproximativ 18-20 de hectare.

Astăzi, 3 noiembrie, la ora 8,00 a avut loc schimbul între forțele de intervenție. De la ISU Bacău vor acționa 39 de pompieri militari cu 13 autospeciale, de la ISU Covasna, 19 pompieri cu 4 mijloace de intervenție, 6 voluntari SVSU Oituz cu un autoturism și 14 lucrători, cu 10 voluntari și 5 autotursime de la Ocolul Silvic Oituz.

În total 58 de pompieri militari, 14 lucrători silvici și 16 voluntari acționează cu 23 de mijloace de intervenție.

Actualizare: Noi imagini de la intervenție puteți vedea mai jos.

Actualizare 2 noiembrie: Continuă eforturile pentru stingerea incendiului. La ora 7.00 s-a efectuat schimbul de efective. În acest moment lucrează pentru stingerea incendiului 40 de pompieri militari.

Actualizare: În efortul de a stinge incendiul se implică și Forțele Aeriene Române. „O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin împotriva incendiului de pădure din zona comunei Oituz, județul Bacău”, se notează pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene.

La ora 19.30 s-a executat schimbul de efective la locul intervenției. Eforturile de stingere a incendiului vor continua pe parcursul nopții, informează ISU Bacău.

Actualizare: Pompierii băcăuani au muncit întreaga noapte, dar incendiul ce se manifestă pe 12 ha la litiera pădurii, la cioate și doborâturi încă nu a fost lichidat.

În această dimineață, 1 noiembrie, pompierii vor fi schimbați cu alți 25 de colegi ce vor interveni cu 10 autospeciale de stingere.

Știre inițială: Astăzi, 31 octombrie, în jurul orei 15,00, un incendiu a izbucnit într-o pădure din comuna Oituz, zona Piatra Șoimului, din județul Bacău.

La fața locului se află 30 de pompieri militari, 7 voluntari de la SVSU din localitate, cu 8 autospeciale de stingere și 13 lucrători de la Ocolul Silvic Oituz cu 3 autoturisme.

La ora 19, flăcările încă se manifestau la litiera pădurii, arde frunzișul pe o suprafață foarte mare, pompierii încă nu au un raport referitor la suprafața exactă afectată.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn bărbat şi-a pierdut viaţa în flăcările care i-au mistuit casa
Articolul următorCele mai folosite metode de plata pe internet
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.