DSCN1474Cel mai probabil un prelungitor cu probleme a provocat un incendiu, într-o sală de clasă step-by-step de la Şcoala nr. 5 Piatra-Neamţ, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie.

Focul a fost observat de Valentin Filip (28 de ani), casier la Asociaţia „Un viitor pentru fiecare”, care se ocupă cu sprijinea copiilor cu probleme de sănătate.

„La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale, cu 9 subofiţeri, care au lichidat incendiul în jumătate de oră”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Au ars o imprimantă, un monitor LCD, conductorii electrici, un birou, un ecroan pentru videoproiector, articole din plastic, lambriul – pe o suprafaţă de 4 mp, covorul, o draperie, două boxe pentru calculator şi două ferestre PVC. Cauza probabilă a incendiului – consumatori electrici lăsaţi sub tensiune, nesupravegheaţi”.

Mariana Roşanu, directoarea şcolii, susţine însă că absolut toată aparatura era oprită, chiar dacă rămăsese în priză: „Nu-mi explic cum de s-a putut aprinde prelungitorul fără să sară siguranţele. Cu puţin timp în urmă am verificat toată instalaţia electrică. Probabil că trebuie să verificăm şi prelungitoarele din clase, pentru a ne asigura că nu se vor mai întâmpla astfel de incidente”. (Cristina MIRCEA)

Comunicatul ISU cu privire la incendiu

Miercuri, 25.11.2015, la ora 01:24, pietreanul Valentin FILIP, fiind în zona Şcolii nr. 5 din municipiul Piatra Neamţ, a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ că a văzut o flacără de peste un metru înălţime în interiorul unităţii de învăţământ, la parterul acesteia. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul se manifesta într-o sală de clasă. Pompierii au stins incendiul după operaţiuni ce au durat mai puţin de jumătate de oră, în limitele găsite. Au ars: o imprimantă, un monitor LCD, conductori electrici, un birou, un ecran pentru videoproiector, articole din mase plastice, lambriu din lemn, pe o suprafaţă de 4 mp., un covor, o draperie, două boxe pentru calculator, o mască din lemn pentru calorifer şi tâmplăria din PVC a două geamuri. Cauza probabilă a incendiului: aparate electrice lăsate sub tensiune şi nesupravegheate.

Prin anunţarea promptă a evenimentului şi sosirea pompierilor în timp scurt, au fost limitate considerabil pagubele ce puteau fi produse de incendiu, fiind arse numai bunurile dintr-un colţ al încăperii.

Pietreanul Valentin FILIP, în vârstă de 28 de ani, a demonstrat încă o dată că are un dezvoltat simţ civic, tânărul fiind casier al Asociaţiei UN VIITOR PENTRU FIECARE, activitate pe care o desfăşoară în mod voluntar. Asociaţia acordă sprijin familiilor unde sunt copii cu probleme de sănătate. Motivaţia să se implice în activităţi de voluntariat provine din patriotismul care îl caracterizează, pietreanul susţinând că „trebuie să facem ceva pentru românii noştri”. 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Articolul precedentHoţ tânăr, dar… calificat!
Articolul următorLegea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite aprobată de Parlament
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.