incendiu

Un incendiu, care ar fi putut să se transforme într-o tragedie, a izbucnit la primele ore ale dimineții de 16 octombrie în Piața Muncii, din Piatra Neamț.

Angajaţii detașamentului de Pompieri „Petrodava” Piatra Neamț au reușit însă să stingă flăcările, care riscau să cuprindă toate tarabele, din cauza materialelor inflamabile depozitate în barăcile din spate de comercianți.

”Incendiul a pornit de la explozia unei butelii aflate în una dintre boxele în care locuiesc comercianții. Acolo nu există curent electric și cei care vând folosesc butelii ca surse de încălzire și pentru prepararea hranei. Focul s-a propagat de la boxa numărul 4 atât în stânga, cât și în dreapta, pe o lungime de 30 de metri. Acolo sunt foarte multe materiale combustibile, dar incendiul s-a localizat imediat și s-a stins fără a provoca pagube materiale foarte mari. Am fost sprijiniți atât de Poliția Municipiului cât și de Poliția Locală, care au întrerupt circulația în zonă, iar autospecialele ISU au putut ajunge imediat. Putea să se întâmple o tragedie, dacă explozia acelei butelii îi surprindea pe comercianți noaptea, în somn. Din fericire evenimentul a avut loc dimineața când în boxa respectivă deja nu mai era nimeni”, a declarat col. Ioan Nițică, inspector șef ISU Neamț. (I.C.)