Marți seară, 17 august, în jurul orei 21,30, o bucătărie de vară din satul Pildeşti, comuna Cordun a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui aragaz uitat deschis şi nesupravegheat. Proprietara de 58 de ani a încercat să salveze din bunuri, a căzut, s-a lovit puternic la cap şi la faţă şi a suferit arsuri de gradul I şi II la antebraţul stâng.

„Aseară, la ora 22,55, a fost adusă o femeie de 58 de ani din Pideşti care prezenta arsuri de gradul I şi II la antebraţul stâng, un traumatism cranio –cerebral destul de grav şi o fractură de piramidă nazală. Este în stare gravă, a fost internată în ATI“, a declarat Laura Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman.

Pompierii au interveni cu cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Roman, fiind sprijiniți de voluntari din cadrul SVSU Cordun și un echipaj cu ambulanță de la SAJ au intervenit. Când forțele de interveție au ajung la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești care avea un perete comun cu locuința, cu posibilitatea propagării la întreaga clădire.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 40 mp din acoperișul bucătăriei de vară, 2 mp din acoperișul locuinței, obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri aflate în bucătărie.

„Proprietara locuinței, în vârstă de 58 de ani, a suferit arsuri. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportată la CPU Roman. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat“, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Angela Croitoru

Foto: arhivă

Articolul precedentCod galben pentru județele Bacău, Iași, Neamț și Vaslui
Articolul următorUn adolescent de 16 ani a furat bani şi bijuterii din maşini şi este cercetat în libertate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.