Dintr-o întreagă gospodărie din satul Văratec, comuna Agapia, n-a mai rămas nimic, după ce un incendiu violent a mistuit casa și anexele, în dimineața de 22 aprilie.

Incendiu devastatator într-o gospodărie din Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La locul evenimentului s-au deplasat un ofițer și 15 subofiţeri cu 4 autospeciale de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț. Proprietarul locuinței a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital de către un echipaj de ambulanță de la SAJ Neamț”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Incendiu devastatator într-o gospodărie din Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlăcările au distrus acoperișul casei, în suprafață de 200 mp, construit din astereală lemn și învelitoare șindrilă, bunurile din interior (aparate electrocasnice, mobilier, articole de vestimentație, motoutilaje, documente personale ale membrilor familiei, sume de bani); anexele gospodărești (garaj construit din pereți lemn și acoperiș șindrilă, în suprafață de 60 mp, adăpostul pentru păsări cu 38 de păsări, lemnele de foc – circa 10 mc, și adăpostul pentru furaje).

Incendiu devastatator într-o gospodărie din Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce-au stins incendiul, pompierii au stabilit că focul a izbucnit din cauza unui coș de fum, care nu era protejat față de elementele combustibile din structura acoperișului.

Incendiu devastatator într-o gospodărie din Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn noaptea de 22 spre 23 aprilie, a luat foc o altă casă, la Hangu, de data asta din cauza unui fumător neglijent. Incendiul a fost stins de două echipaje de pompieri, dar a mistuit locuința, care era din bârnă de lemn, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Teren de sport multifuncţional în comuna Păstrăveni
Articolul următorL5: Arsenal, victorie la Timişeşti * Energia-Vulturul, remiză spectaculoasă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.