Actualizare: Un alt incendiu s-a produs astăzi în satul Nechit, comuna Borlești, pompierii fiind chemați să intervină pentru stingerea unei litiere de pădure.

În timpul scurs până la apel și cât au acționat echipajul de pompieri cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Borlești, au ars 2.000 mp de vegetaţie uscată și litieră și au fost afectați 20 de arbori.

Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Actualizare: Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și voluntari din cadrul SVSU Bălțătești au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Patru hectare au fost mistuite de foc, iar cercetările la fața locului au concluzionat, cum era de așteptat, că focul deschis a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

A.C.

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit astăzi, 10 aprilie, pe dealul Balaurului așa cum este cunoscut la zona de serpentine dintre localitățile Bălțătelti și Crăcăoani.

La fata locului au ajuns echipaje de pompieri care încearcă să oprească extinderea focului.

Cel care a dat foc intenționat la pajiște ar trebui să știe că în această perioadă animale ca iepurii sunt in perioada de fătare, iar păsările își depun oualele.

C.T. Sturzu

 

Articolul precedentTragic: femeie în scaun cu rotile omorâtă de flăcări
Articolul următor85 de cazuri noi de coronavirus în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.