Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Neamț au fost înregistrate 85 de cazuri noi în ultimile 24 de ore. Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț, cu 325 cazuri și Roman cu 293 cazuri.

În prezent, 306 nemțeni sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț (din care 13 în secția ATI ) și 55 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. În secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 3 persoane confirmate Covid-19.

În perioada 3 – 10 aprilie au fost depistate și anchetate 22 de focare de familie, focare de eveniment și de colectivitate și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare. În același interval de timp au fost confirmate pozitiv 2 cadre didactice și 4 elevi.

După redeschiderea școlilor, acolo unde a fost posibilă în condițiile stabilite prin Ordinul comun nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății, 124 de cadre didactice, 143 de elevi și 15 membri ai personalului auxiliar au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. La 58 de clase din învățământul primar s-a luat măsura suspendării cursurilor pentru două săptămâni.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncendiu de vegetație la Bălțătești și Borlești
Articolul următorCopac căzut pe șoșea în zona Colegiului Național Calistrat Hogaș din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.